Fresh from the owner...

16 August 2017

Kandungan dan kelebihan Diamond Cream.


Assalamualaikum...

Packaging lama

Entri dah dijadikan draft. Lupa pulak nak publish. Hehe... Hari ni nak cerita pasal Diamond Cream ni. Actually HQ dah buat packaging baru. Rebrand semula produk ni dengan penambahbaikan.

Diamond Cream bukan produk timbang kilo tau. Founder buat research. Turun naik kilang untuk tengok progress. Try dekat muka sendiri. Lepas tu baru keluarkan.

Founder bukan main taram je produk ni. Apa yang kita consume, apa yang kita guna, kesannya terhadap kita memang founder ambik berat. Jadi, insyaAllah, produk ni selamat.

Dalam Diamond Cream terkandungnya:

💎 Diamond

- meningkatkan kecerahan kulit 
-  melindunginya daripada pancaran radiasi ultraungu
-  mengekalkan kehalusan dan kelembapan kulit
- mengatasi masalah kegatalan 
- mengurangkan kesan penuaan seperti kedutan dan garis-garis halus.

🍈 Glutatione

- kulit menjadi kenyal
- melembutkan/menghaluskan tekstur kulit
- menghambat dan memudarkan kerutan pada kulit
- memberi kelembapan dan kesegaran kulit
- peningkatan kecerahan warna kulit 

🌞 Spf 35

-  melindungi kulit daripada nada tidak sekata, tompokan usia dan kerosakan lain akibat sinaran matahari
- melindungi kulit daripada sinaran UVA yang mengakibatkan tanda-tanda penuaan ketara dan UVB iaitu pembakaran kulit

💊 Vitamin C dan E

- mencegah kulit kering dan pecah-pecah
-  rawatan luka terbakar
- rawatan parut
- anti penuaan
-melembapkan kulit
- menyekat pembentukan pegmen

🐝 Beeswax / Cera Alba

- dihasilkan di dalam sarang lebah  
- mengandungi vitamin A yang berupaya memelihara struktur kulit
- komponen utamanya adalah ester asid lemak memelihara sel kulit 
- mengatasi masalah jerawat
- menyerlahkan keremajaan kulit 
- mencegah daripada kerosakan kulit
- mengekalkan kelembapan
-  menggalakkan proses pemulihan luka pada kulit



my note: bila yang baru dah diupgrade keluar nanti kita cerita lagi. Diamond Cream baru ada kunyit which is good for skin. next time cerita. hehe...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign