Fresh from the owner...

25 January 2017

Dua tahun menunggu fisioterapis.


3 minggu tak boleh kena air. Tapi hakak banyak kerja la. Macam mana tu?


Tajuk memang poyo tapi nak cerita pasal gambar ni. Ada la jugak cerita pasal si terapis tu. Hehe... Tapi sikit je. Seperti menunggu buah yang tak gugur².

Gambar ni lalu di wall fb hakak. Sebenarnya, fb yang remainkan pasal picture ni. So teringat la kisah dua tahun yang lalu. Waktu maghrib. Incik husben pulak baru lepas pergi kerja. Kiranya dah sampai tempat kerja la masa kejadian tu berlaku.

Sampai sekarang jari telunjuk bahagian atas sekali tu tak boleh bengkok. Cacat kekal la kiranya. Dan bahagian tengah yang terkeluar dari soket tu pun tak boleh nak bengkokkan sampai habis. Kalau genggam tangan memang jari telunjuk tu satu²nya tak boleh nak rapat ke perut tangan.

Pinjaman Allah semuanya. Kalau DIA nak tarik nikmat elok pada jari kita ni pun itu hak DIA. Diberi pinjam pun dah alhamdulillah sangat. Dan tak ada kejadian tak diingini lain pun dah cukup baik sangat.

Masa tu pregnantkan Afiq. Khilaf sendiri. Dan Allah bayar cash atas dunia. Untuk peringatan sepanjang zaman. 

Dan sepanjang tempoh baik pulih jari yang satu ni, dua orang doc suruh x-ray jari. Nak tengok macam mana keadaannya.

Tapi bahagian x-ray tolak. Sebab hakak pregnant kan time tu. Doc kata tak apa sebab kandungan dah matang. Boleh je nak x-ray. Tapi orang bahagian x-ray kata doc ni macam tak tahu bahaya. 

Selagi tak consult betul² dengan patient dan tak ada surat hitam putih tandatangan patient kata setuju, dia orang tak nak buat x-ray.

Memang tak buat pun x-raynya. Sepatutnya jugak pergi fisio. Tapi masa nak buat tu, fisioterapis tak ada.mintak tinggalkan no hp pada kertas depan bilik dia. Nanti dia balik, dia call. Itu kata kertas kat dinding tu la. 

Dah dua tahun. Tak ada pun fisioterapis tu call. Dan aku memang tak pergi dah mengadap doc pakar tu sebab time appointment tu aku deliveredkan si Afiq. 

So, tamat la sesi appointment untuk diri sendiri. Anak² mesti ingat kisah ni. Sebab kejadian cuba nak elak Aus daripada jatuh tangga. Tapi jatuh jugak la dua mata tangga tu. Asbab je la ni. Benda dah nak jadi. Bertambah pulak dengan khilaf diri sendiri.

Memang tak ada sesiapa nk disalahkan kecuali diri sendiri... ^_^



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign