Fresh from the owner...

23 January 2017

AJL ke 31 tahun ini.


Google image

Aku tak tengok pun AJL. Haha... Dah lama tak tengok. Entah. Tak ada feel kot. Mungkin sebab faktor usia jugak. Tak tau la hakak.

Tapi keputusan still tahu. Siapa menang vokal, siapa juara. Kadang² lagu² baru ni pun aku macam tak pernah dengar. Adoiii... Dalam kereta ada je radio tapi jarang je bukak. Dulu² kalau drive mesti on radio. Saja buat² bising dalam kereta.

Tapi husben tak boleh dengar bunyi bising. Distraction kata dia. Cuma lama² tu  baru la dia boleh on radio dalam kereta. Malangnya kalau balik kampung sampai satu² tempat tak ada channel tu. Aku pulak bukannya hafal frekuensi radio ni. Sudahnya off je.

Lama² terbiasa drive tanpa sampai la sekarang. Sesekali anak² on radio tu, layan je. Sampaikan ada anak² jiran yang tumpang kereta siap tanya, kereta aku ni tak ada radio ke? Kah³...

Dan semalam, lepas tengok berita (yang tak habis² dengan isu plastik 20 sen tu) terus ada siaran AJL kan. Husben pun tanya la: 'Siapa yang tengok Juara Lagu ni?' Eh²... awak yang tengok tv tanya kita orang pulak... ⊙_⊙

So, dia tukar channel lain. Tak ada cerita sedap, dia tutup tv. Me and kids ok je. Memang jarang tengok tv malam² kalau hari sekolah. Kemudian dia buka semula. Aku mintak la dia tukar channel kejap. 

Ala, saja² nak tengok. Tu pun dah kena sound: 'Ajar anak² tengok cerita macam tu.' Tengok kejap je la. Bukan nak tengok sampai habis pun. Lepas tu layan mata je la dengan anak². Lagi sedap. AJL ni memang akan sentiasa ada update. Tak kira masa dan di mana jua. Haha... (≧∇≦)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comment:

  1. aida tgk separuh jalan.
    mata da tak larat nak diangkat.
    tgk sampai misha omar aje.

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign