✿ Rumah SalYa ✿: October 2015

Fresh from the owner...

29 October 2015

Kelebihan Si Air Kunyit Tamira.


1001 kebaikan,antaranya :-

💠 mencegah dan merawat kanser dan tumor

💠 mencantikkan dan mencerahkan kulit

💠 menaikkan aura seri

💠 melangsingkan badan/kempiskan perut

💠 cantikkan kuku, rambut dan bibir

💠 cantikkan tumit yang merekah

💠 sempitkan dan mantapkan miss v

💠 naikkan nafsu syahwat dan mengembalikan kehangatan, keintiman yang maksima

💠 bantu proses kesuburan

💠 menguatkan pegangan rahim

💠 banyakkan susu badan

💠buang angin-angin dalam badan

💠 bantu rawat dan cunkan balik peranakan/tombong

💠 bantu rawat buasir/sembelit

💠 bantu naikkan selera makan anak-anak

💠 menstabilkan hormon/haid tak teratur

💠 mengencangkan payudara dan memantapkan punggung supaya tak gelebeh

💠 cegah angin pasang/hernia

💠 rawat keputihan

💠 rawat badan berbau/ketiak berbau

💠 rawat miss v yang busuk

💠 rawat kurap/kayap/kudis buta/bisul

💠 rawat gatal-gatal

💠 bantu rawat kencing manis/darah tinggi/jantung/kolestrol/strok/darah rendah/darah putih lebih/talesemia

💠 bantu rawat ekzema

💠 bantu rawat selesema/batuk/lelah/asma

💠 bantu rawat gastrik

💠 bantu rawat ependiks

💠 bantu rawat kembung baby atau kanak-kanak

💠 bantu rawat demam denggi/demam panas/demam hat seram sejuk

💠 bantu rawat batu dalam hempedu

💠 bantu rawat dan cegah gaot

💠 bantu rawat batu karang

💠 bantu rawat resdung

💠 bantu rawat sakit kepala/migrain

💠 bantu rawat usus buntu/prostat

💠 bantu rawat tiroid/fibroid

💠 bantu rawat ulser mulut/sariawan

💠 melambatkan proses monopos

💠 bantu rawat 'cyst'

💠 bantu rawat sakit tumit/lutut/pinggang/belakang

💠 bantu rawat sakit hati

💠 bantu atasi masalah mood swing/moody

💠 bantu atasi lesu/letih

💠 bantu cantikkan darah hb

💠 bantu atasi masalah 'morning sickness' tika hamil

💠 bantu merawat dan mencegah jaundis

💠 bantu mencomelkan dan mencantikkan kulit bayi supaya takde selaput masa lahir serta bantu tumbesaran bayi dalam kandungan

💠 bantu elak kaki bengkak semasa hamil

💠 bantu menguatkan imun badan kanak-kanak dan dewasa serta warga tua

💠 bantu elak cacing kanak-kanak

💠 bantu lancarkan peredaran darah

💠 bantu rawat bisa tebuan/lipan/cali

DAN SEBAGAINYA

✅ boleh diamal oleh kanak-kanak, remaja, anak dara, teruna, lelaki, perempuan, tua, mahupun muda

✅ boleh diamal oleh ibu hamil dan menyusu bayi.

Digelar JAMU AJAIB.
Digelar RAJA JAMU.
Digelar JAMU TRENDING.

Seisi keluarga kamu perlukan TAMIRA!!! Jom cuba sebotol. Dengan izin Allah juga semuanya

💡 0172561005 💡


posted from Bloggeroid


28 October 2015

~ WW #123 ~ Happy 8-month Afiq.




Cepat sangat besarnya. Banyak jugak akalnya. Belum boleh merangkak 100% tapi dah pandai mendaki anak tangga. Hoho... 

Tak berapa suka tidur dalam buai dan tak duduk dalam baby walker jugak. Semoga membesar jadi anak yang soleh ye Imam Muda Muhammad Imran Afiq..  ( ˘ ³˘)♥



27 October 2015

Afiq discaj dan Jamu Air Kunyit.



Minggu lepas appointment terakhir Afiq dengan Klinik Pakar Kanak-kanak HSA. Lepas ni dah tak ada 'lawatan tapak' ke hospital lagi. Alhamdulillah.

Sudahlah parking susah nak dapat. Kalau lambat memang kena tawaf la baru ada parking. Tapi tu bukan kerja aku. Haha... 

Sampai kat parking biasanya aku berjalan je ke bangunan klinik tu dengan Afiq. Kecuali kalau sampai pukul 7 lebih memang satu family la masuk ke dalam. 

Cuti la semua daripada sekolah. Siapa nak ambik dia orang balik sekolah kalau aku hantar pun. Sebab kalau dah ber'appointment' ni biasanya ambik masa lama.


Itupun menunggu nak jumpa doktor dekat sejam lebih jugak baru nombor kita. Memang berjanggut kat klinik tu. Phewww...!!! Macam-macam ragam budak ada. Macam-macam sakit boleh tengok.

Since Afiq punya ujian semua normal, berat, panjang dan ukur lilit kepala okay ditambah dengan perkembangan dia yang semakin aktif tu, makanya doc kata: "Kita bagi discaj la dekat Afiq. Semuanya okay je. Mak pun dah tak sabar-sabar nak balik. Kalau ada apa-apa datang refer kat sini.' Hik3... ^o^ 

Memang penat menunggu. Letih. Sebelum turn jumpa doc, memang jimpa la parents lain bawak baby. Bila tegur-tegur dan tanya, sama kes macam Afiq. Baby nak dekat sebulan tapi jaundis still ada. Kena repeat blood test dengan urine. Kalau urine tak sangkut tu alhamdulillah.

So pregnant mommies boleh try Tamira Jamu Air Kunyit ni. Salah satu manfaat dia boleh tolong reducekan baby kena kuning selain daripada cantikkan kulit baby. 

Nak minum time dalam pantang pun boleh. Memang bagus sangat-sangat la. Selain melancarkan peredaran darah, tolong tambahkan susu jugak. Mana tahu serasi badan dengan Jamu Air Kunyit ni.

Berminat boleh whatsapp tau. Nak yau lebih lanjut pun okay je... 0172561005. Nak tau pasal menyimpan emas dengan powergold pun boleh. Ramai dah artis termasuk imam muda yang dah tahu betapa pentingnya simpanan emas.

 Jom pakat2 menyimpan emas walaupun hanya 0.5g sebulan yang mana harganya memang sangat mampu milik.


Tamira Si Jamu Air Kunyit.




Ni entri nak perkenalkan si Tamira yang super-duper best. Air kunyit yang super sedap.

Dengar je kunyit dah takut-takut nak minum. InsyaAllah, dijamin sedap. Produk kesihatan secara alami. Kalau dah try produk lain tak berkesan, mana tahu sesuai dengan si Tamira ni.

Moh kita bercerita sikit tentang Tamira si Jamu Air Kunyit ni. Berkenal-kenalan dulu. Dah tahu baru boleh cuba kan?! (∩_∩)

APA ITU TAMIRA

TAMIRA adalah JAMU AIR KUNYIT buatan nenek Kak Mira yang sangat AJAIB dan SEMULAJADI !

Direneh dalam periuk nenek selama 4 jam. Direneh dgn penuh iman dan kasih sayang serta teliti.

TAMIRA bukan resipi google atau resipi tangkap muat.

TAMIRA direneh mengikut resipi asli nenek dari Jawa Tengah.

TAMIRA direneh dan diimbangi dengan 7 bahan semulajadi yang sangat hebat dan berkualiti serta diimport dari Jawa Tengah dan Medan iaitu :-

💮 kunyit hidup

💮 pokok sarang semut (yang mana ada disebut dalam Al-Quran, sangat mujarab untuk mencegah dan merawat kanser)

💮 gula batu (sangat-sangat sesuai untuk mereka yang ada kencing manis)

💮 daun beluntas

💮 madu ratu

💮 temulawak putih

💮 asam jawa

Jadi... dengan seimbangnya 7 bahan-bahan ini, maka TAMIRA JAMU AIR KUNYIT TIDAK MENGERINGKAN DARAH dan MEMPERCEPATKAN MONOPOS seperti mitos yang biasa uolls dengat tu.

77 KETURUNAN NENEK AMAL TAMIRA DARI BABY LAGI AIH!!! ALHAMDULILLAH, TAKDAK LAGI YANG KERING DARAH ATAU MONOPOS UMUR 40.

MAK FOUNDER SENDIRI, ALHAMDULILLAH KANSER PAYUDARA TAHAP 3, TANPA KEMO, TANPA OPERATE... SEMBUH!!! BENJOLAN PUN DAH TAKDAK. SEL KANSER TU MASIH ADA. TAPI TAK AKTIF DAH.

ALHAMDULILLAH. IKHTIAR DENGAN TAMIRA. AMAL TAMIRA HARI-HARI.

TAPI... AWAS!!! HANYA TAMIRA YANG TAK KERINGKAN DARAH. JAMU-JAMU KUNYIT CAP LAIN KAMI TAK TAU. JANGAN TANYA KAMI CAP LAIN. HEHE..

* rasa TAMIRA tersangat sedap sampai ramai yang ketagih. Kunyit-kunyit nipis. Masam-masam manis. Gas-gas nipis... *

* sangat-sangat sedap sampai kanak-kanak pun suka *


p/s: nanti kita cerita tentang khasiatnya pulak ye. Ibu hamil dengan menyusu pun boleh minum tau. banyak sangat kelebihannya.

Berminat nak tau boleh whatsapp: 0172561005


    
posted from Bloggeroid


26 October 2015

Setelah terperap.


Dah lama sangat tak update blog. Rindu tapi malas nak menaip. Haha... Macam mana tu? Ada macam-macam cerita. Nanti kita mulakan satu-satu ye.

Ada juga cerita pasal emas dan produk terbaru yang lain. Nanti iolls kongsi. Benda baik keja la kongsi. Kan? Kebaikannya kita sama-sama dapat. Berminat atau tak itu terpulang pada diri masing-masing.

Nak menaip entri tentang Tamira. Eh, ada ahli keluarga baru nama Tamira ke? Adalah... Nanti kita-kita story ye. Hehe... (^_−)☆



Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign