Fresh from the owner...

23 April 2015

Menerima dengan redha.




Alhamdulillah, jaundice Afiq dah clear. Dah tak ada kuning lagi dah. Tapi ada pulak benda lain yang sangkut. Urine dia. Sabar je la. Dugaan betul. Tapi tak apa la. Asal dia sihat, itu dah cukup sebenarnya.

Last month ambik darah dengan urine Afiq. Lepas tu tunggu 2 weeks untuk appointment dengan doc plus ambik darah baru untuk dibandingkan dengan darah sebelum ni. Sample darah kena hantar sendiri ke makmal tau. Dekat je tempatnya.

Tapi melilau jugak la mencari. Haha.. Dah hantar sample darah, kena tunggu result. Sejam. Perghhh... berkarat menunggu! Tapi sabar je. Dah dapat result darah baru boleh jumpa doktor. Kebetulan masa aku datang tu orang ramai.


Mujur jugak time nak jumpa doc tu kejap je. Macam biasa, doc tanya lebih kurang. History parents dia nak tau. The same story kena repeat over and over again. Tapi cerita je la. Nak buat maam mana.

Doc checked Afiq and tengok result darah. Dia kata kuning dah clear. Sibuk pulak kata mata Afiq bulat besar. Macam pandai sangat sebab melilau je mata si Afiq ni tengok sana sini. Hehe... Lepas tu menunggu. Aku pun tak tau kenapa aku kena tunggu lagi.

Orang lain keluar masuk dah. Tapi aku kat dalam lagi, terpinga-pinga tak tau kenapa menunggu. Rupa-rupanya tunggu result urine. Adeh...!!! Doc kata result urine Afiq sangkut. Ada kuman. Kena ambik urine lagi sekali.

Doc kata lagi, dia orang akan checked semua termasuk la tiriod bagai. Okay. Pergi la ambik urine pulak. Aku bab nak ambik urine la lemah sikit. Nak kena pegang peha anak. Senang nak masukkan alat tu. Adoiii...!!!


Settle ambik urine boleh balik. Kalau ada kuman lagi dia orang akan call. Memang dia orang called. Isnin baru ni untuk ambik ubat. Itu pun lepas seminggu. Kes Afiq tak teruk. Sebabnya masa doc tengok result,dia ada mention pasal baby yang kena warded due to urine dia yang kotor. Tapi tak tau la pulak kalau telinga aku ni tersumbat ke salah dengar. Huhu...

Makanya, hari ahad ni akan ke hospital lagi untuk urine test buat kesekian kalinya. Next appointment will be in May. The second week. Hmmm...

Setiap orang dugaan dan ujiannya tak sama. Ini dugaan buat kami sekeluarga. Tak apa. Kami terima dengan redha sebab ini petanda Allah masih sayangkan kami.


posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign