Fresh from the owner...

04 December 2014

Bukan nak kaya tapi nak kongsi bersama.


Dah taip entri sebenarnya. Tapi line ni sengal dia tak save pulak entri tu. Tak pasal-pasal kena taip baru. Dah la dua entri pulak tu. Sakit pulak hati kita ni.

Kempen segram emas sebulan untuk sekeluarga

Bukan kempen untuk nak cepat kaya tapi kempen istiqomah menyimpan emas untuk masa depan.


Nanti ada entri untuk cerita pasal ni. Tak ada la sedetail mana pun. Sekadar basic knowledge untuk memahami betapa pentingnya menyimpan emas ni. Goldbar 1g ni emas 999.9 tau.


Sementara emas masih murah ni, baik beli sekarang. Kalau dah mahal baru nak beli, memang bajet lari la. Kalau sekarang buat saving untuk anak RM200 dan diri sendiri pun RM200 jugak, belilah dua gram emas. Sekarang mungkin tak nampak apa-apa. 

Yang penting dah ada simpanan untuk masa depan. Ringgit akan susut nilai. Tapi emas berbeza. Penjual tak simpan emas kita tu. Pembeli akan simpan sendiri. Dan tak ada perjanjian tersembunyi. Sebabnya emas kita tu kita yang punya. Apahal pulak orang lain nak kan? Haha.. 


Nak tau lanjut boleh whatsapp tau. Nak sembang-sembang pun boleh whatsapp jugak ^o^ : 0172561005


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments:

  1. Pernah duk bincang dengan Hubbydearie tapi tak pernah pula perbincangan tu berakhir dengan pembelian. Patut fikir sekarang sebab harga emas ni kalau dah naik, memang mencanak!

    ReplyDelete
  2. Eh, minatnya. Gold bar ni boleh jual kat mana2 je ke atau hanya boleh jual kat tempat beli dia?

    ReplyDelete
  3. emas beli tak rugi
    investment investment
    dan boleh jugak utk bergaya!

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign