Fresh from the owner...

28 July 2014

Aidilfitri 2014.



Sekejap je masa berlalu. Sekarang dah 1 Syawal. Alhamdulillah, budak dua beradik berjaya menghabiskan 29 hari puasa tanpa masalah. Tanpa ragam. Kejut sahur pun alhamdulillah, sangat senang. Puasa penuh pun sebab dia orang nak. Tanpa paksaan.

Aidilfitri ni jugak Aidilfitri kedua buat Aus. Aus lahir bulan Syawal tahun lepas walaupun dah hujung-hujung tapi tetap Syawal jugak. Cumanya kali ni nak pakai baju melayu bagai la. Azfar dah ada geng baju melayu selain abah. Azfar memang tak puasa la kan. Kalau tahun lepas dia tunggu kakaks balik school baru nak makan. Sekarang tak lagi. Asal lapar je mintak makan. Haha...

Raya kali ni berada diperantauan. Tanpa baju raya baru sebab semuanya ada kat kampung. Tak tahu la jadik balik kampung ke tidak. Reda je la. Pagi raya ni pakai je la apa yang ada. Anak-anak pun tak kisah bila cakap baju raya baru tak ada kat sini. Dia orang pulak suggest pakai baju raya tahun lepas. Sedih pulak.

Raya pada aku untuk gembirakan anak-anak je. Dia orang dah puasa penuh, mesti nak happy-happy kan? Tapi nak buat macam mana. Dugaan mendatang. Terpaksa la beraya kat sini je. Dah la persiaapn raya langsung tak ada kat rumah ni. Tak bersedia apa pun.

Walaupun raya kita mungkin tak sama macam orang lain, at least anak-anak ibu tahu tak semestinya apa yang kita plan akan completely jadik. Kita cuma mampu merancang je kan... ≥﹏≤

Apa pun... Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua. Sambutlah dengan sebaik-baiknya. Jamgan lupakan kesengsaraan saudara-saudara kita di sana yang sentiasa berjuang setiap hari. Semoga mereka semua diberkati Allah SWT hendaknya.

posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign