Fresh from the owner...

25 June 2014

My sister's work.




Hasil kerja my sis. 5 hari ikut kursus sulaman. Siap ada kelas malam lagi nak siapkan hasil sulaman ni. Guna reben. Peralatan dua bagi. Just datang belajar je. Ni salah satu program MUIP untuk ibu-ibu tunggal terpilih. She was the lucky one.

Ada untuk hiasan dinding yang mana aku terdelete pulak la pic tu. Adeh... Gantung je kat dinding. Cantik jugak. Aku baru nak rembat tak dibaginya pulak. Yang beg tu dia tersilap ukur. Sebab tu terpaksa modify dan bunga tu macam tak center.

Ada sarung cushion jugak. Yang tu aku dah rembat. Tunggu beli cushion je. Boleh letak dalam kereta. Last but not least pun aku rembat. Balang kuih. Haha... See, untung jadik adik ni sebab banyak yang boleh dirembat.

My sis dapat bantuan mesin jahit jugak. Sebab dia boleh menjahit. Boleh buat tudung jugak. Raya last year dia buatkan tudung untuk aku dengan anak-anak. Aku request kaler je. Tahun ni pun aku request tudung jugak. Senang sebab dia dah tau style tudung plus kepanjangan dan kelabuhan yang macam mana aku nak.

Ada yang nak order tudung? Boleh bagi kain dengan design. Nanti dia buatkan. Haha... Baru nak mulakan hidup baru. Doakan yaang terbaik je buat my sis. I love you la sis... Forever!!!
posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

  1. wow bestnya! cantik.bukan senang nk buat ni kan.kena manfaat kan =)

    ReplyDelete
  2. cantiknya dan kreatif... kalau ambil tempahan mesti lumayan nie.

    ReplyDelete
  3. kakak tak buka tempahan dalam FB ke? Doakan yang terbaik untuk dia juga.. ^_^

    ReplyDelete
  4. Cantik!! Aktiviti mcm ni perlukan minat dan kesungguhan. Tangan yg keras pun lama2 boleh lembut :D

    ReplyDelete
  5. yerker boleh buat tudung.. bestnyer.. teringin nak belajar buat tudung sebab kepanjangan dan kesedapan pakaitu kruang ada yang hok belitu...
    macam2 bantuan diberikan harap boleh dimanfaatkan...

    ReplyDelete
  6. Untung jadi adik ni, semua pun main rembat jek :)

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign