Fresh from the owner...

17 June 2014

Dua batang gigi.





At the age of 9-month, si kecik comel ni dah tumbuh dua batang gigi. Bahagian bawah. Baru perasan hari ni. Sebabnya gigi tu baru je keluar. Boleh nampak dengan boleh rasa. Dua batang serentak. Bahagian atas tak nampak bayang pun lagi.

Alkisahnya masa suapkan dia nasi lemak. Rasa macam tajam-tajam pada jari. Dua tuga kali suap rasa tak puas hati. Gosok gigi bawah rasa tajam. Bila tengok, nampak dah giginya. Hehe...

Ala, gigi anak tumbuh pun kecoh. Bukan kecoh. Tapi teruja. Kakaks dengan abang tumbuh gigi umur setahun. Memang setahun. Aus 9 bulan dah ada dua batang gigi. Okay, mak memang suka je. Tumbuh gigi je pun kan. Entah apa-apa entah.

Dan Aus sangat ramah dan sangat riuh orangnya. Haha... Adik-beradiknya memang riuh la. Nak buat macam mana. Keturunan abah. Hoho...


posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. Anak2 akak pulak cepat tumbuh gigi Sal.. sekarang ni dah darjah satu dah mula nak tanggal gigi susu tu..

    ReplyDelete
  2. hihi..
    xgatal gusi ye nak tmbuh gg

    ReplyDelete
  3. alolo comelnya..bertambah comel bila tumbuh gigi.

    ReplyDelete
  4. ala comelnyaaa senyum

    gigit kang pipi die. hihi

    ReplyDelete
  5. Of courselah nak riuh. Kita happy, kita riuhlah sikit. Hehehe... Perkembangan anak-anak bukan berlaku berulang kali, kan. Mestilah nak rasa excited bila tengok anak pandai merangkak, tumbuh gigi, pandai jalan dsbnya.

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign