Fresh from the owner...

24 April 2014

Minggu-minggu akhir seorang cikgu.

Lambat bersiaran hari ni. Mood ni kadang-kadng melayang jugak. Jadinya nak buat entri satu pun malas. Macam mana? Ceritanya tak pernah kurang. Ada je. Dengan keletah Aus, kerenah si abang dengan kakak-kakak yang memang tak pernah putus. Itulah kebahagiaannya kan?

This week, sebenarnya start semalam aku hantar semula budak-budak ni ke school. Dah hampir 3 minggu cikgu ambik dan hantar balik. Last week cikgu cakap this month last month dia kat tadika tu. Dapat offer kerja tempat lain.

Tahun ni 2 orang cikgu daripada last year resign. Yg sorang lagi kena transfered. Dah 2 months jugak dia orang dapat cikgu baru. 2 orang jugak. Dan akan dapat lagi sorang nanti.







Ber'whatsapp' dengan cikgu. Biasa jugak la whatsapp dengan cikgu ni dok tanya perihal budak-budak ni plus kalau nak mintak cikgu ambik dia orang pun senang. Hehe...

Dah biasa mengajar tapi bila dapat offer lebih baik takkan nak tolak kan? Tak apa la cikgu. Kita jumpa je la kat mana-mana nanti ek. Harapnya gembira di tempat baru.

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

  1. inshaAllah ada jodoh pasti ketemu lagi..:)

    ReplyDelete
  2. inshaAllah ada jodoh pasti ketemu lagi..:)

    ReplyDelete
  3. Wah..bagusnya selalu berwhatapp dengan cikgu anak2.. dapat eratkan hubungan sambil pantau kemajuan anak2 kan? Semoga cikgu baru lwbih baik orangnya

    ReplyDelete
  4. Mana tahu ada peluang bertemu lagi dengan cikgu yang satu.

    ReplyDelete
  5. cikgu boleh resign ye. kontrak dgn kerajaan berapa tahun baru bleh resign. 7 tahun ye.

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign