Fresh from the owner...

09 April 2014

Mangsa terakhir.



Lepas Anis, kemudian Azfar. Selepas tu Alya dan orang yang terakhir adalah budak kecik ini. Demam. Mungkin sebab ditegur doktor kot. Haha...

Hari ke-7 Azfar demam, bawak ke klinik dengan suhu cecah 40°c. Demam dia on off. Tapi yang baiknya, dia orang demam kali ni selera makan tak jejas. Asal malam je suhu pun mencanak-canak naik. Tapi masih dalam kawalan.

Bawak ke klinik dapat supp. Azfar la. Alya pun sama. Tapi dia tak nak. Doc pulak sibuk tegur-tegur Aus. Semangat la, chubby la. Siap dukung lagi. Last sekali dia cakap, nasib baik yang ni tak demam. Huh, esoknya demam.

Demamnya meragam. Sebab batuk dengam selesema. Tidur malam pun terganggu la kalau selesema kan? Even orang tua pun kalau boleh tak nak selesema. Budak dengan baby apatah lagi. Sabar je.

Aus orang yang terakhir demam. Lepas ni tutup buku demam okay. Bukak buku sihat. Sejak balik daripada kampung belum sempat kemas rumah. Sakit masing-masing silih berganti. Reda sajalah. Ujian Allah untuk kami.
posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. ala siannyer. mudah2an semua dah baik demam yer

    ReplyDelete
  2. sian aus... semuga cepat sihat semua anak2 yea

    ReplyDelete
  3. Lahai bidak tecik nih demam ye..smga cwpat smbuh ye syg

    ReplyDelete
  4. ooo niler dia yerk.. anak2 bayani memang senang nak demamkan...cam idzwa cakap demam nak besar...

    ReplyDelete
  5. Berturut-turut demamnya. Memang peninglah emak kalau begini. Tapi nak buat camna, dah namanya anak-anak kenalah mak yang uruskan juga.

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign