Fresh from the owner...

23 April 2014

Kes tak nak mintak tolong.



Tengah siap-siap nak pergi kerja ni. Pakai baju hujan sebab cuaca tak berapa nak okay. Kalau mendung sangat dekat area rumah, deekat highway dah hujan lebat. Siap banjir lagi.



Abah pakai baju, budak dua beradik dok sibuk 'berperang' kat situ. Mula-mula okay tapi lama-lama bergaduh sebab berebut kerusi. Walhal kerusi ada dua dah kat luar tu. Abah tak layan sangat sebab sibuk betulkan something kat baju hujan. Aku perhatikan je. Nak tengok apa dia nak buat.



Last-last berbunyi jugak jugak. Susah pulak nak zip. Tapi tak nak mintak tolong. Just cakap dengan anak-anak yang tengah berebut kerusi tu. Entah apa-apa entah. Aku dekat sliding perhatikan je dulu. Dah terkial-kial tak boleh nak zip baru aku keluar.

Mengada-ngada kan tak nak mintak tolong. Aku zip kejap je dah okay... (♡˙︶˙♡)

posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. Salam ukhwah, 1st time singgah sini..jalan-jalan blogwalking.. salam perkenalan, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  2. Hehehe..rasenye para somi mmg gitu la kak sal..hehe

    ReplyDelete
  3. hahah mesti si pemerhati kat pintu tu tersenyum sorang2 kan kan

    ReplyDelete
  4. hihi.selagi boleh cba dicubanya.sama mcm suami saya la.

    sy pulak suka intai..hihi

    ReplyDelete
  5. ha.. ha.. sengaja tau tunggu dan lihat... siap amek gambar lagi..

    ReplyDelete
  6. tak nak susahkan isteri sebenarnya

    ReplyDelete
  7. bukan tak nak minta tolong tu kak...agaknya , dia dah berbunyi tapi akak tak dengar sebab dia pakai topeng tu..

    ReplyDelete
  8. lelaki mmg gitu la kak sal. Payah sangat nak harapkan isteri dlm sesetengah bab teknikal.

    ReplyDelete
  9. Hahaha...sanggup tu terkial-kial nak mengzip. Kalau minta tolong, cepat ajekan pertolongan sampai!

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign