Fresh from the owner...

06 February 2014

Sayangnya Allah pada kita.



Baru berkesempatan update blog. Tak sempat update sebelum ni atas banyak sebab. Mula-mula husben dapat detect sakit dia lepas hospital pun macam tak tau kat mana sakitnya. Lepas tu, Anis demam. Tapi still boleh pergi sekolah. Siap batuk dengan selesema lagi. Kemudian giliran Azfar. Last sekali Aus. Alya cuma batuk dengan selesema je.

Paling meragam Aus la. Memang tak tidur malam. Siang pun tak tidur mana. Atas dukung je tidurnya. Dugaan betul jaga anak-anak sakit silih berganti ni. Aus empat hari demamnya. Batuk dengan selesema lagi. Batuk teruk. Tiap kali batuk je menangis. Memang kesian. Bawak ke ER tak demam pulak. Balik rumah je demam. Pening jugak.

Tak sempat la nak sambung bisnes online. Nak renew domain pun tak sempat. Banyak benda la yang tertangguh. Tapi tetap reda.

Husben kata kesian sebab aku kena handle banyak benda. Dia sakit. Ujian buat kami sekeluarga la ni. Dia sakit kalau aku tak jaga, siapa lagi nak jaga kan? Apa guna kawin kalau benda macam ni pun nak berkira. Time senang nak sama-sama. Time susah nak lari? Apa barang.

Pic kat atas tu aku bagi kat husben. Susah senang sama-sama. Dugaan dan ujian Allah tu tandanya DIA sayangkan kita. Betul kan? Memang dugaan dengan ujian ni tak berakhir. Atas kemampuan setiap apa yang Allah berikan pada kita.

Senyum tanpa perlu kata apa-apa.

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments:

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign