Fresh from the owner...

18 February 2014

Birthday Alya yang super simple.


tahun ni tak ada celebration apa-apa pun untuk Alya. macam tahun-tahun sebelum ni tak ada jugak. cuma buat kat rumah je pun. last year ada jugak Bob. tapi this year ada baby Aus. Bob dah tak ada. balik kampung celebrate dengan Piah. hehe... side husben ada lagi dua orang yang celebrate birthday bulan Feb ni. Acik dengan Kerry. dah tentu la Kerry nak celebrate dengan Piah kat kampung sebabnya tahun lepas tak boleh celebrate. Piah dalam pantang dan baru kehilangan baby jugak. dah setahun la arwah Baihaqi tu 'pergi'. sekarang ni mungkin merancang yang baru pulak kot. sebab katanya nak try conceive this year kalau ada rezeki. insyaAllah... ada rezeki tu kan? 

semalam, lepas potong kek yang mana Alya makan sampai dua slices sebab dia memang suka kek, hantar dia pergi ngaji dengan Anis. meamng hantar pergi sekolah ke ngaji ke aku la yang buat. even husben ada pun aku tetap buat sebab husbennya bali dah penat. nak tidur. tak sampai hati pulak nak kejut bangun untuk ambik budak- budak tu. bukan susah sanagt pun setakat ambik dengan hantar pergi sekolah ke mengaji. dekat je dengan rumah. nak hantar naik van, mungkin tak la sebab van dah naik harga. kalau nak guna van pun tahun depan sebab Alya akan sekolah agama pagi dan sekolah kebangsaan sebelah petang. kalau petang tu aku boleh hantar dengan ambik. tak ada masalah sangat la kot. boleh tumpang jiran jugak. hehehe...

dan semalam jugak, Ayah Su Alya (yang sekarang study kat Russia) whatsapp. wish birthday anak buah dia la. adeh... ingat pulak Ayah Su dengan birthday Alya. Ayah Su whatsapp dalam group family. jadik semua orang tahu la jadinya. haha... group family ni sebelah husben. belah aku tak ada whatsapp. malas nak pakai android dia orang ni.




offer Pok Cang terpaksa la ditolak buat masa ni sebab husben sakit. next entry aku cerita sakit apa dan kenapa serta bagaimana. bajet popular orang nak tahu kan. haha... ada aku kesah? at least budak-budak ni  bila dahbesar dia tahu cerita-cerita ang berlangsung sepanjang kelangsungan hidup dia orang walaupun mak dia orang bukan ada masa sangat nak menaip entri. berkejar dengan masa je. tambahan pulak si Aus ni dah makin besar. dok mengadap depan laptop ni je kepala memikir masa berjalan tapi dok lagi depan ni.kejap lagi nak ambik anak-anak sekolah. pack jadual mak. hoho...

Alya pun bukan anak yang meminta-minta. ada kek dan ada wish dah cukup buat dia. tak ada la dia mintak hadiah ke apa ke. alhamdulillah... sangat memahami. semoga jadik anak yang cemerlang dunia akhirat. jadik muslimah yang baik, insyaAllah. itu doa kami. nanti-nanti sambung lagi ek?!

maaf pada yang melawat blog dan aku tak sempat nak ziarah kamu dan kamu. tengok ikut handphone la ye. tak sempat nak tinggal komen. itu belum kira time line sengal-sengal alam. sempat tengok depan blog je. huhu... sabar je la. tengah nak adapt banyak benda ni. kalau mampu, insyaAllah... boleh la berblog macam biasa. doa-doakan la ye.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. Happy birthday Alya..rajin2 belajar ya

    ReplyDelete
  2. Happy birthday alya cute...anak2 dapat makan kek memang heppi la kan...moga olya jadi anak yang solehah sentiasa sihat dan ceria selalu...

    ReplyDelete
  3. Barakallahufiq alya... Moga panjang umur dan sentiasa dimurahkan rezeki... moga Alya jadi anak yang solehah ya... :D

    ReplyDelete
  4. tk kisahlah besar kecil yg penting ingatan kita kan !

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah.syukur dpt anak yg memahami kan kak sal.. :)

    ReplyDelete
  6. epi belated besday Alya

    dari mommie alya jugak,
    alya husna
    heheheh

    ReplyDelete
  7. wah.. ramai yg wish untuk alya.. jd anak yg baik ye alya

    ReplyDelete
  8. HAPPY BELATED BIRTHDAY BUAT ALYA.... ANAK2 NI DAH ADA KEK PUN DAH CUKUP BUAT DIAORANG HAPPY

    ReplyDelete
  9. kerja seorang suri rumah memang jadualnya lebih padat... Happy Belated Birthday sweet girl

    ReplyDelete
  10. happy birthday alya...bagus alya ni tak meminta2..janji dpt kek kan

    ReplyDelete
  11. Happy belated birthday, Alya! Good girl, tak pandai meminta-minta. Senang makbapak. Budak-budak janji ada kek aje dah happy.

    ReplyDelete
  12. Happy bday Alya yang cantik...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign