Fresh from the owner...

12 June 2013

Baru dapat on laptop.



asalnya broadband dah expired. husben tak renew pun. tunggu jugak isteri dia yang buat. tak pandai katanya. mengada je lebih. bukan dia tak boleh nak renew pun. tapi saja dia je. bila dah renew broadband, laptop pulak tak boleh nak on. adehhh...

charger laptop ni, wayarnya dah putus-putus kot kat dalam. memang kena sabar la kalau nak on kan jugak. tapi memang jenuh jugak nak onkan. puas 'belai' wayar tu tapi still tak mahu hidup laptop ni. geram je rasa. nak hempuk-hempuk laptop ni pun ada. aisey... nak kena tukar baru ni. hehehe... nanti dah settle banyak benda, boleh pujuk husben carikan laptop baru. tak pun betulkan je cpu yang ada kat rumah ni. asal mintak hantar kedai je cpu, ada je alasan dia. kalau ada cpu tu, budak-budak ni boleh jugak praktis apa yang dia orang belajar kat sekolah tu kat rumah kan? bukan dia orang tak pandai guna laptop, tapi kalau pc tu senang sikit nak share.

update sikit je la dulu. ada kerja nak buat. baju-baju masa balik kampung hari tu pun tak settle kemas lagi. huhu... rumah baru semalam la dapat kemas elok sikit. badan penat balik hari tu. mana taknya, dekat pukul 2 petang sampai rumah. lepas asar pergi ziarah 'mak' yang baru balik umrah. dia balik hari jumaat tapi sebab jumaat and sabtu still kat kampung, makanya ahad je la baru boleh jenguk dia kan. pukul 9 balik. sampai rumah, badan lagi penat. mana nak kemas rumah? 

nasib baik la encik husben tu jenis tak kisah sangat. kalau penat dia suruh berehat je. tak payah buat kerja. kalau tak larat masak, dia suruh pergi beli. tak payah la nak masak-masak. duduk sendiri senang katanya. apa pun kita yang handle sendiri. yup, so true!!!

kejap lagi sambung ye. nak settle hal rumah tangga ni dulu. nak settle Azfar yang tak pakai baju lagi. tengah train dia tak pakai diapers ni. adehhh... budak lelaki ni berbeza betul dengan budak perempuan. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. rehat dulu kak klu penat.. kang sakit susah plak.. :)

    gud luck utk azfar n akak.. sy pun tgh plan nk potty train aqeef gak nih.. ntah bila la.. hehe..

    ReplyDelete
  2. Hi3!!!
    X per kak..
    Pelan2 hapdet..
    Ina ni dah berbulan2 blog mcm hidup segan mati x mahu lagi dah..
    Adoilah!!!!

    ReplyDelete
  3. macam ibuk benar akk bila sy baca entry ni,hehe selesaikan rumahtangga dulu nti smbg berblog.hehe

    ReplyDelete
  4. jangan dehmpuk laptop tu...sian dia tak bersalah...hehehe...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign