Fresh from the owner...

17 May 2013

Selamat Hari Guru yang tergendala.



sebenarnya nak buat entri semalam. tapi laptop yang separa rosak ni macam weng sikit. dia pergi delete benda yang kita tak nak delete pun. delete secara auto la maknanya. terus shutdown dan tak on laptop lagi dah. sebabnya, dia delete messages dalam inbox husband. adeh... nasib baik masuk thrash box. boleh la trace balik mana dia pergi. kalau tak haru aku. ngeee... walaupun husben yang suruh cek inbox tapi biasa la kan. tak sebadap jugak bila hilang benda penting ni walaupun bukan salah aku pun.

semalam hari guru kan. teringat la masa aku pernah jadik cikgu dulu. meriah. meriah dengan gelagat dan telatah budak-budak sekolah. meriah dengan hadiah bagai. sekarang ni dok melayan si budak berdua tu pulak celebrate Teacher's Day. kalau last year, Alya sorang je. sekarang ni dengan Anis pulak. yang untungnya dia orang sekelas. . kalau Alya dulu cikgu dia dua orang je. sekarang ni ada 3. jadik aku combine je hadiah. itu pun, aku kena ikut dia orang ke kelas okay.

tak nak bagi hadiah sendiri asalnya. nak aku yang bagi sebab dia orang malu. alahai... padahal ramai je kawan-kawan dia yang bagi. terlebih-lebih la pulak anak-anak hamba ni. dan semalam jugak ada makan-makan. dia orang siap pesan tak payah bawak bekal sebab cikgu sediakan makanan. tapi aku sediakan jugak. mana la tahu kan. tak kisah la kalau dia orang bawak balik semula bekal tu tak berusik. janji ada makanan sampingan.

untuk hadiah guru this year, aku belikan mug yang berbeza. kiranya mug tu sampingan je. hadiah utama benda lain. tapi disebabkan benda tu kecik sikit dan nipis, makanya terpaksa la carik alternatif lain. aku rasa hadiah faveret setiap tahun untuk cikgu sama ada mug or frame. ekonomi kan. ada bajet lebih boleh la upgrade sikit hadiah tu. tapi hadiah tu tak penting sangat. apa yang penting ingatan. memang tak mudah jadi cikgu sekarang. dugaan dan lambakan kerja yang banyak. tapi daripada cikgu la kita belajar banyak benda kan?

memang ada jugak cikgu yang tak berapa nak ikhlas mengajar. tapi ikhlas tak ikhlas, dah tugas. jiran aku ni pun cikgu jugak. busy memanjang. pukul 6-7 petang baru sampai rumah. kalau dia balik awal tu mesti tak sihat. my friends yang lain pun selalu jugak merungut dalam fb kena balik petang-petang. hari cuti pun tak serupa hari cuti. kerja guru sekarang mencabar daripada 10 tahun lepas. kalau dulu memang ada ruang cikgu relaks. tapi sekarang tak lagi kot.

fridge magnet sempena hari guru.

ini tempat aku tempah fm tu.


apa pun yang penting, anak-anak happy sempena hari guru ni. dan untuk cikgu-cikgu di luar sana: SELAMAT HARI GURU 2013!!!





my foot: kalau ada yang berminat nak tempah fm, boleh tengok-tengok kat blog sikecikshop dot blogspot dot com. tak pun sms je: 017-3609218. sure layanan memuaskan.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

  1. terima kasih..hehe..ooo..boleh juga tempah fm yer?

    ReplyDelete
  2. wahh bestnya cikgu2 tuu dpt fm yg cantik2 .. ;)

    ReplyDelete
  3. Eh cam best je. Brapa hinggit wei?

    ReplyDelete
  4. Eheheheh!!hepi teacher''s day :)))..menarik tu..nk tmpah jgkla fm tu nti :)

    ReplyDelete
  5. Wahhhh...boleh t,pah fm ktbsitu ye?

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign