Fresh from the owner...

24 May 2013

Cuti dua minggu pun bermula.



hari ni cuti wesak merangkap permulaan untuk cuti sekolah selama dua minggu. penuh ke aktiviti untuk cuti dua minggu ni? kali ni cuti budak-budak ni tak ada homework macam biasa. kalau tidak memang banyak homework. dah macam budak sekolah rendah. hahaha... cuma ada buku aktiviti aku beli masa hari terbuka sekolah hari tu. cikgu dia orang cakap, siapa yang beli buku tu buat latihan kat situ je la. buku tu memang sesuai untuk budak-budak tadika. tak ada la meroyan sangat budak-budak ni nak buat latihan time cuti kan? ala... buat pun kejap je. kalau balik kampung mana ingat ada homework ke tak.

minggu pertama cuti ni tak balik kampung lagi. balik pun insyaAllah hari khamis sebab sabtu BIL nak kawin. makanya, husben ambik la cuti awal sikit. kali ni perjalanan jauh sikit la. dah lama jugak tak balik Ganu. last time balik pun masa kawin SIL aku kot. hehehe... bukan aku tak nak balik tapinya time nak balik tu ada je benda nak kena buat kat kampung aku. maklum la... dulu banyak urusan kat sana sebab duduk sana lama kan. nak balik Ganu pun kena tunggu orang hantar dan ambik. husben memang tak bagi aku balik sendiri. even drive dengan anak-anak je pun. bukan sebab tak percaya aku boleh drive jauh (sebelum ni pun dah biasa) tapinya kalau jadi apa-apa susah la sebab aku dengan anak-anak je kan. tak ada orang lain yang boleh tolong.

okay... stop cerita pasal cuti sebab tak ada aktiviti lagi. cuma malam ni ada birthday party anak jiran. pukul 8.30 malam start. makanya, budak-budak ni boleh main luar la. aku malas nak bagi dia orang main luar sebab penat kena kejar. especially Azfar. adeh... leceh betul kalau nak kena kejar dia. laju sangat larinya. kalau main dalam kawasan rumah tak apa lagi. nak jatuh ke apa ke, aku nampak. kalau kat luar, susah. dah la kenderaan ada masanya laju je. tak ingat yang kawasan ni kawasan perumahan. selamba kodok je bawak laju. nak kejar apa entah bawak laju-laju. tak tahu la pulak kalau yang bawak laju tu jenis nak show off kereta.

ha, hari selasa hari tu kan aku ambik report card bebudak ni plus diskus pasal perkembangan dia orang kat sekolah termasuk jugak ambik buku untuk second term. alhamdulillah... perkembangan masing-masing okay. masa tanya cikgu, Anis sorang je budak 4 tahun dalam kelas budak 5 tahun. duduk sebelah cikgu lagi. dia ada mintak tukar untuk duduk kelas 4 tahun je tapi cikgunya kata tak apalah. duduk je kelas tu. jadi perkembangan dia agak cepat jugak la berbanding dengan budak-budak lain.

result exam Alya.
ni pun Alya punya.
result Anis.

ni pulak Anis punya.


Alya cemerlang kata cikgunya. Anis pulak untuk budak 4 tahun memang perkembangan dia sangat baik. cikgu tu siap compare dengan anak dia yang umurnya 4 tahun lagi. Anis dah boleh menulis. suka dengan nombor. kalau dalam kelas tu according to the teacher, tiba-tiba je boleh dengar suara dia menyanyi. okay... Anis memang suka menyanyi. macam-macam lagu la dia menyanyi. alhamdulillah... ada banyak improvement budak-budak berdua ni. cumanya cikgu tu pesan pada Alya kaler kena tekan sikit sebab dia kaler light je. kalau Anis bab kaler memang out sikit. muka orang pun dia kaler ungu. hahaha...

yang penting dia orang belajar something kat sekolah. bukanlah aku tekankan sangat sampai kena score gila-gila dalam exam. ikut kemampuan dia orang. kalau boleh buat tak apa. kalau rasa macam stuck, jangan paksa. paksa pun tak boleh jugak. dia orang kecik lagi. cuma boleh train je dulu. apa pun, aku bangga dengan dia roang dan usaha dia orang tu. thanks to the teachers as well.

HAPPY HOLS EVERYONE!!!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. bgsnya alya banyak A, markah keseluruhan pun bgs....

    ReplyDelete
  2. Hepi holidayssss salya??wahhh...pndainya anis ngan alya :)))

    ReplyDelete
  3. tahniah2.. t ley jadi budak pandai

    http://www.nurfuzie.com/2013/05/rumpai-laut-sebenarnya-tiada-kolagen.html

    ReplyDelete
  4. tahniah utk 2 org anak solehah akak tu..!! suke tgk result dorang... pandai :-)

    ReplyDelete
  5. tahniah utk 2 org anak solehah akak tu..!! suke tgk result dorang... pandai :-)

    ReplyDelete
  6. Tahniah utntuk Anis dan Alya

    ReplyDelete
  7. Wahhhhhh tahniah utk derang, mama papa skali!

    ReplyDelete
  8. tahniah.anak akk pandai2..cuti sekolah dah mula meriah la rumah.hehe

    ReplyDelete
  9. Result yg membanggakan. Tahniah. Moga terus berjaya

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign