Fresh from the owner...

14 May 2013

Blog bersawang dan undi rosak.



dah lama sangat rasanya tak update blog, tak blogwalking. laptop tak repair lagi. tapi still boleh guna je. cuma kena kecikkan size la. tak boleh tengok macam biasa. as long as boleh guna tak ada hal la kan. cuma mood nak berblog tu memang dah out sangat dah rasanya. tambahan pulak diri sendiri pun tak berapa nak sihat. makanya, mood untuk berblog tu makin lama makin hilang. adeh... tapi bila fikir-fikir, banyak benda yang miss kalau tak update blog. ye la... ni kan blog persendirian. banyak benda nak simpan untuk kenangan kan? rugi la pulak kalau tak simpan semua kenangan tu.

ni pun masih memaksa diri la menaip untuk barang seketul dua. harapnya, mood akan ada la. tak banyak pun sikit. walaupun PRU13 dah lama berakhir. keputusan pun dah keluar. tapinya wall kat fb masih la jugak bercerita pasal politik. tak habis-habis. tak kisah la tu. janji jaga bahasa. tak kira la apa je sokongan kamu dan kamu tapi tak payah nak mengata lebih-lebih. tapi aku bukan nak cerita pasal tu pun. aku nak cerita pasal hari masa mengundi. kiranya aku pergi mengundi awal pagi jugak. dan saluran aku meamng tak ramai orang. ada la dalam 5 orang sebelum aku. my eldest sis saluran dia panjang gila. the other sis, tak ada orang. urusan cepat la. aku pun tak ada la menunggu lama.


dah siap mengundi, lepak-lepak tunggu sis aku yang kena beratur panjang tu. sebelum pergi mengundi, sempat la tengok Dato' Najib dengan Rosmah datang melawat tapak. dengan pemberita bagai yang sibuk nak ambik. tapi tak ada la aku nak ambik pic pun. buat apa. dah berlambak dalam paper pun picsnya. tapi aku pernah personally bersalam dengan Dato' Najib ni la. tapi bukan masa dah besar ni. masa aku kecik-kecik dulu. datang ke jamuan raya dia kot. masa aku sekolah rendah kalau tak silap. berzaman dah kan. hahaha... tapi ingat lagi sebab aku tengok orang berebut nak bersalaman dengan dia. makanya, aku pun joint the group la nak tengok. dah sampai ke depan tu, bersalaman je la. ala, budak-budak je pun.

okay, back to the story yang mana lepas my sis mengundi, di bercerita tentang kawan dia yang mengundi sekali dengan dia tu la. kawan dia tanya pasal dakwat kat jari. katanya tak cukup nak pangkah kertas undi. dapat pangkah satu je. hah, apa ke hal?! pangkah guna jari ke? hahaha... bila sis aku tanya kenapa guna jari, walhal pen kan ada. dia kata dia ingat dakwat kat jari tu untuk pangkah kat kertas undi. sebab tu dia kata sikit sangat dakwatnya. dah pangkah satu kertas dengan dakwat kat jari baru dia perasan ada pen. adeh... kelakar gila. tak pasal-pasal ada satu undi rosak dibuatnya.

memang kami pakat gelak je la. ada jugak yang salah faham tentang dakwat kat jari tu rupanya. itu yang duduk kawasan bandar tu. kalau kat luar bandar ada tak yang macam kawan kakak aku ni jugak? hmmm...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

  1. mmg pun,x abes2 lg duk citer pasal politik..hehe
    semoga mood nak berblog muncul kembali..hehe

    ReplyDelete
  2. tetibe tingat ade satu cite nie..makcik nie pun wat bende sama..sbb katenye nak kuar duit kat bank officer tuh letak ink kat jari pastu chop..so die pun wat bende yg sama time ngundi..xpsl2 jd undi rosak jugak..ahahahahhaha

    ReplyDelete
  3. ramai yg undi rosak sebab kes camni kan..hahaha..

    welcome back..semoga cepat sembuh dan bertambah sihat ya..

    ReplyDelete
  4. hehehe xpe2 take yr time yer

    ReplyDelete
  5. Sila jgn byk alasan. Mari berblog semula.

    ReplyDelete
  6. ada gaks gitu ekk? may b dia x dpt penjelasan. takpe. 1 jek undi rosak hi hi hi...

    ReplyDelete
  7. Ahahahahaah!!salah phm pulok:(

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign