Fresh from the owner...

13 March 2013

Sekadar tertanya sendiri.



entri tak ada kena mengena dengan sesiapa pun. cuma tiba-tiba je terfikir sendiri. sekarang ni ramai sangat orang pregnant. pergi klinik tu ari pun dok tengok orang pregnant dengan macam-macam ragam. kadang-kadang tu ternampak kat supermarket. apa kena mengena pulak la orang pregnant dengan aku kan. tak ada pun.

cuma bila terserempak tu macam-macam fesyen baju aku boleh tengok. mana-mana yang memang perut besar memang tak boleh nak lindung la perut tu kan. itu hakikat orang pregnant la. tapi bila masuk bab dressing, rasa macam alahai... tak sesuainya. bukan apa. ada yang pakai tudung tapi bila baju pregnant boleh nampak perut. jelas pulak tu. okay la, husben tak bising. sebab ramai yang keluar tu pun dengan husben. kita siapa nak memandai-mandai kan?

cuma tak sedap mata memandang je la. tapi nak buat macam mana. kang kalau pergi tegur kang tak pasalpasal ada pulak ekna parang bagai. aman sekarang ni bukan bole ditegur-tegur orangnya. kejap lagi, datang rasa tak puas hati habis la kita kena tetak. betul kan?

dressing tak salah tapi ikut kesesuaian la jugak. kalau pakai tudung tapi nampak perut jelas ketara sampai nampak pusat tu, tak elok la kan? aku bersyukur la sebab time aku pregnant pun perut kecik je. tak payah nak beli baju bagai.pakai je baju yang sedia ada. perut pun tak nampak. kadang-kadang orang tak tahu pun pregnant sebab tak nampak perutnya.

dressing dan berfesyenlah seadanya. husben kalau tak berbunyi kesian kat diri sendiri. apa pun, hak masing-masing. kalau sayang suami jangan la heret sama dia ke neraka. begitu jugak dengan bapa dan adik-beradik lelaki kita yang lain. untuk renungan diri sendiri juga adanya.





my foot: dalam misi membalas jejak yang tak terbalas lagi.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. Ye la kan. Akk klw peknen dulu tu la baju pi keje tu la baju pi jalan.

    ReplyDelete
  2. seb bek aku dah stop production

    ReplyDelete
  3. btl2..lgpun x elok kalo preggy pakai baju ketat..elok la pkai baju yg besar&longgar sikit..

    ReplyDelete
  4. betul juga tu...tapi tu la...semua ni atas individu tu sendiri..kita cuma boleh tolong peringat je

    ReplyDelete
  5. 2lh trkdg kita yg tengok ni rasa segan..ada pulak brtudung ttp pakai midi n brlengan pendek....huhuhu..

    ReplyDelete
  6. teringin nak preggy lagi..

    ReplyDelete
  7. betul tu, skrg ni fesyen dress labuh lycra, dipakai ibu hamil, bayangkan rupanya aiyoo

    ReplyDelete
  8. seksa tgk preggy mom akai ketat2. mesti ank dlm peyot tu terseksa. hihi.

    tp xptt pakai baju sampai nampak pusat. xelok.

    ReplyDelete
  9. Lama tak bertandang kat sini..huhu..
    mcm YM dulu, mg kene beli baju lain, perut memboyot...hihi.takpe tak sggp nakpakai tshirt ketat, ish2...kesian kat perut, hihi

    ReplyDelete
  10. tapi KA suka masa preggie macam2 fesyen baju KA beli dan nak nampak cantik aje... tp mmg betul aurat tu kena jaga juga kan

    ReplyDelete
  11. fesyen or mengandung ni pun macam2 ragam..kadang2 kita yg tgok ni plak naik segan..sabo jer la..:)

    ReplyDelete
  12. itula kan..kdg2 malu jugak tgk keadaan mcm tu..harap2 kita terhindar dr berbuat seperti itu

    ReplyDelete
  13. mcm2 pesen ibu2 mengandung ni pakai..tepuk dada tanya selera kan

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign