Fresh from the owner...

05 March 2013

Photobook daripada Photobook

 

hah, macam mana tu?! pembelian photobook daripada Photobook menerusi I Love Discounts tahun lepas. tahun ni baru siap sebab date valid voucher tu sampai 23 Feb je. yang aku beli ni rupanya ada shipping fees. tak perasan pulak. time nak redeem voucher tu baru la tengok ada shipping fee. dekat RM12 jugak sebab dia orang guna servis Gedex. harga photobook ni memang worth it la. diskaun 79% masa beli tu. harga asal photobook ni RM2++. memang boleh tahan la kan kalau nak beli time tak ada diskaun. kena pulak 52 pages. memang seronok mengisi gambar. hahaha... 

cumanya aku ingatkan photobook ni kecik tapi bersaiz kertas A4. memang kalau isi gambar puas hati la. tapi masa buat macam tak tahu nak kira pulak 11 x 8 tu besar mana kan. hahaha... apa pun puas hati la dapat photobook hak milik sendiri ni. proses dia pun cepat je. photobook memang layan ustomer dia baik punya. cepat dan menyenangkan. rasa macam nak order lagi je dengan Photobook ni. proses dia nak siapkan pun tak lama. dalam sehari dua je. lepas tu dia orang hantar email bagitau photobook kita tu dah shipping out. boleh track kat mana photobook tu berada. 

alhamdulillah... semalam selamat sampai photobook pertama hak milik sendiri. yang tahun lepas buatkan untuk wedding Kerry dengan Piah. walaupun bayaran lebih kurang sama je tapi hasilnya macam nak cepat je. yang ini hasilnya memang cun la. extra RM12 la untuk kos penghantaran berbanding masa buatkan untuk Kerry dengan Piah tu kosnya dah termasuk dalam harga photobook tu. 

jom layan pics je la:- 

cover depan.

back cover.

bahagian Alya.

bahagian Anis.

bahagian Azfar.

buka je pics aku dengan husben.

pics semua orang.


ada 52 pages. jadinya aku bahagi-bahagiakan first 10 pages aku dengan husben. second section pics Alya daripada baby sampai dia besar. kemudian Anis. diikuti pulak dengan Azfar. dan last section pics kami sekeluarga including pics dia orang tiga beradik.

sekarang ni tengah kumpulkan 100 pics untuk diberi pada Sikecikshop Sikecikshop sebab aku menang photobook kan. hehehe... best betul dapat dua photobooks dalam masa terdekat. penuh dengan pics yang tak pernah terprint tu. simpanan buat kenang-kenangan. kalau ada orang datang rumah, boleh jugak tengok photobooks tu kan. (*_*)








my foot: malam ni insyaAllah my ex-roommate nak datang. dah plan banyak kali nak jumpa tapi tak menjadi je. walhal bukan duduk jauh pun. dekat-dekat je. kebetulan dia baru balik daripada Beijing. tu datang nak bagi souvenir la tu. ngeeee...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. wah, bestnya... tula..kenang-kenangan macam ni mesti ada kan..berbaloi-baloi..

    ReplyDelete
  2. Comelnyeeee photobookkkk....

    ReplyDelete
  3. alaa bestnya
    bilelah nak buat nie huhuh

    ReplyDelete
  4. wah cantiknya outcome dia, rajinnya ko kan

    ReplyDelete
  5. beshnya kak.. wat kenang-kenangankan.. :)

    ReplyDelete
  6. tak pernah ada photobook ni...cantik sangat

    ReplyDelete
  7. Ini yang tak sabar nak tunggu anak ni lahir ni. Nak buat photobook jugak utk dia. Dah lama tak menysun gmbr dlm photobook ni. Seronok kan Sal edit sendiri gmbr dlm photobook. Bila dpt tgk hasil kita sendiri.

    ReplyDelete
  8. wahhh//..wahhhh..sgt chantek lor

    ReplyDelete
  9. menarik sangat teringin tapi tak buat buat eheheeh

    ReplyDelete
  10. comelnyer.. lya pon dari dulu tringin nk ada photobook.. tp x jumpa harga y murah2..

    ReplyDelete
  11. bestnya ada photobook

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign