Fresh from the owner...

10 March 2013

Memulas-mulas perutnya.


sakit perut sejak dari malam. memulas-memulas. berpintal-pintal dah rasa urat perut. dua tiga kali masuk tandas. last masuk dekat pukul 1 am.dalam pada melayan sakit perut sempat lagi chatting. hahaha... kebetulan aku tengok si kawan ni online. aku pun sembang la dengan dia.

text husben sebab malam tadi last dia kerja malam. dia kata nak balik awal. tapi lampu motor pulak buat hal. kalau ikut plan dia nak balik pukul 12 am. lebih kurang pukul 1 am jugak la sampai rumah. tempat kerja dia kan jauh. tapi dia sekarang tengah apply nak cari kerja yang berdekatan dengan rumah. tak adalah penat sangat dia nak berulang-alik. husben ada anya salah makan ke. aku cakap yang aku makan semalam cuma rangka ayam yang Kerry beli kat pasar malam. itu sebelah pagi. Kerry beli banyak. macam ada 5-6 orang kat rumah ni nak makan. petangnya aku makan mee goreng je sebab pergi rumah orang buat bacaan yassin. itu je la. ada la kot air buah campur.

kata husben lagi mungkin sebab ayam tu. tapi aku panaskan sebelum makan. pagi pulak tu. entah tak tahu sebab kenapa la sakit perut sanagt. husben kata minum air masak sambil selawat. alhamdulillah... lepas tu lama sikit makin kurang sakitnya dan boleh tidur. alah... manja je lebih. tapi husben ada pesan kalau tak hilang jugak sakit perut text dia semula. nanti dia cuba jugaklah balik. tak adalah aku nak bagi da balik dengan keadaan lampu motor yang tak ada tu. balik siang senang. orang nampak. lori dan kontena pun nampak.

lagi pulak, dengan izin Allah... sakit pun hilang. makanya tak payah text dia. dan aku pun sambung tidur dengan anak-anak yang mana tak ada la tidur jugak sebab Azfar dok mintak garu belakang. gatal katanya. adehhh...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

  1. kdg2 tu rangka ayam dijual setelah berhari2 tak habis, asik panas jer berulangkali, kiranya keracunan..

    (psssttt: jarang2 dah beli sbb dpt info drp teman sebelah umah ngan peniaga tu, ayam2 tu dibasuh sepintas lalu (mgkn sebilangan kecil peniaga jer, bukan semua), pastu tekak ni dah tak lalu nak makan...)

    ReplyDelete
  2. Klau xhilang jgk air kelapa boleh jd penawar.
    Tp tula kan, bahaya jgk lampu moto xdak klau bwk waktu mlm kan

    ReplyDelete
  3. klu perut memulas mmg tak selesa.nk buat kerja apa pun serba tak kena

    ReplyDelete
  4. anak sedara sy ade saje2 mintak garu belakang die.. last2 kene geletek je nga sy hahaha

    ReplyDelete
  5. kami sekeluarga pun baru lepas cirit birit ni huhuhu

    anak2 syiela pun jenis yg kena garu belakang bila tido

    ReplyDelete
  6. lampu motor xder bahaya tu kalau malam2

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign