Fresh from the owner...

28 February 2013

Tak bagi balik.


cerita apa pulak ni. Kerry dah balik semula ke sini. katanya sambung kerja kat sini dua tiga bulan lagi sebelum naik laut. kemudian sambung kerja kat darat lagi selagi platform tak siap selagi itu la kena ulang alik naik laut dengan turun ke darat. dia balik bawak adik dia yang bongsu. tengah tunggu result SPM. the brightest in the family. 

Azfar masa mula-mula tengok Ayah Su dia meamng langsung tak angkat muka. hahaha... tapi dah lama sikit tu, okay je. kalau dengan Kerry dia dah biasa. so, tak ada la hal sangat masa nak ambik budak-budak ni kat sekolah, bawak la Ayah Sunya sekali. takkan nak tinggal kot. mesti dia tidur je kalau sorang-sorang kat rumah. mula-mula tengok malu. tapi kejap je. lepas tu berebut la nak duduk sebelah Ayah Su. adehhh... Ayah Su pun satu. dah tahu anak berebut nak duduk sebelah, dia bantai dok tepi pintu. bila cakap baru la dia balas: "Patutnya Ayah Su duduk tengah-tengah kan?" alahai... Adik P!!!

budak-budak ni suka la sebab Ayah Su suka melayan.Ayah Su macam Kerry. nak tarik rambut ke apa ke, buat je la. daripada balik sekolah sampai ke petang dok dengan Ayah Su je la. dalam kereta dok ajar main game. kat rumah main game kat laptop pulak. habis tu macam mana budak-budak ni tak suka. semuanya menyelit je kat sebelah Ayah Su. sampai Ayah Su nak balik pun tak bagi. dok pegang je tangan Ayah Su tu. dia orang tak tidur kat rumah. tidur kat hotel. senang kalau nak kelaur berjalan-jalan. nak balik malam pun tak apa. itu kata Kerry. dia tak nak kejutkan aku la apa la kalau balik malam-malam.

hari the day dia sampai tu memang sampai malam. terus check in hotel sebab kalau balik takut kejutkan anak-anak dengan aku yang tengah tidur. aku tak kisah pun. tapi dah dia kata macam tu, ikutkan je la. budak-budak ni la suka sangat Ayah Su ada. tapi esok Ayah Su dah nak balik. Mi suruh balik. hahaha... ingatkan nak duduk lama sikit. budak-budak ni mesti terasa. walaupun sekejap tapi kalau berjalan sikit Ayah Su dukung, mahunya tak happy. alahai... nanti kalau Ayah Su dah sambung belajar lagi la susah nak jumpa.

seronok tengok budak-budak ni happy. Azfar pun sampai berpeluh-peluh dok main belon dengan Ayah Su dan Kerry. semalam tanyakan Adik P apa nama arwah. Adik P cakap: "Baihaqi. Kak Piah kata nak letak nama panjang lagi tapi sebab umur tak panjang, letak Baihaqi je la." okay... bila tengok Kerry main dengan Azfar terbayang pulak kalau dia ada anak sendiri sebesar tu nanti. mesti dia happy sangat-sangat kan? impian dia kan nak anak lelaki tapi kena tunggu 2 tahun lagi tapi semua tu atas izin Allah juga adanya.

dia kuat. walaupun mungkin kena tunggu lagi tapi rezeki pemberian Allah ni kita tak tahu bila akan datang kan? bersyukurlah sebab masing-masing diberikan rezeki yang berlainan. kalau bukan anak, pada harta. betul kan?





my foot: tak ada pics. nanti nak snap banyak-banyak.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. budak2 klu ada org melayan mmg la suka.sunyi la nti bila ayah su takde..:)

    ReplyDelete
  2. budak2 klu ada org melayan mmg la suka.sunyi la nti bila ayah su takde..:)

    ReplyDelete
  3. budak2 klu ada org melayan mmg la suka.sunyi la nti bila ayah su takde..:)

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign