Fresh from the owner...

07 February 2013

Sakit sekeluarga.


dah lama sangat kan tak upate. ada yang bertanya ke ana pergi bercuti. hahaha... tak ke mana-mana pn. just melayan diri sendiri kat rumah je. last week Alya demam seminggu. seminggu jugak tak ke sekolah. demam dan batuk yang agak teruk. aku rasa sepanjang usia dia, itu demam dan batuk dia yang paling teruk dia pernah kena. makan memang susah. asal malam je batuk dia memang kalau dengar pun kita rasa mesti luka tekak dia. kebetulan pulak masa dia demam tu ada kes denggi kat sini. kat sini memang banyak kes denggi. tapi alhamdulillah, tak pernah lagi jumpa nyamuk dalam rumah.

bila Alya macam dah nak okay sikit, Anis pulak take over. yang dia ni pun dah nak dekat seminggu jugak. dah bawak pergi klinik semuanya. tapi tak ada pulak doc tu kata nak test darah ke apa. Anis ni kiranya kritikal jugak la demamnya. yang paling teruk jugak. masuk hari keempat dia demam, bangun berjalan je macam nak tumbang. hari semalam la nampak segar sikit. boleh bangun. kalau tak tidur je kerjanya. risau jugak tapi dah bawak ke klinik pun doc check kata tak ada apa-apa. timing dia bangun mintak makan selalunya pukul 2-3 pagi. time tu kerap la dia mintak air nak minum jugak.

Anis tak okay lagi, afar pulak take turn. wah, hebat kan?! dugaan la tu. itu belum mak bapaknya lagi sakit. Azfar hari pertama dengan kedua okay je demamnya. demam tapi aktif. dok menyakat je kerjanya. cuma start semalam, dia banyak merengek la. nak tidur atas badan. layankan je la. dan semalam jugak la the father take over pulak demam. ini baru namanya demam sefamily. hari ni bapaknya sakit-sakit sendi. semalam tidur je. makan pun beli sebab si maknya tak ada ruang nak masak. sambil taip entri ni sambil ribakan Afar. nanti nak ambik Alya kat school pulak. 

masa Alya demam, Anis pergi school seorang je. alhamdulillah... okay je. tak ada masalah. tapi bila time Anis sakit, Alya ni liat pulak nak pergi school. mesti tanya kenapa adik dia tak pergi tapi dia kena pergi. ewah... masa Anis kena pergi seorang tak ada pulak dia tanya aku macam tu. banyak songeh pulak si kakaknya ni.

insyaAllah... ada masa aku BW ye. masih mencari mood yang hilang. kalau ikutkan memang tak update blog ni. mungkin setahun jugak. tapi memikitkan baru je renew dot com tu macam sayang la pulak. pada yang sudi jemgah dan tanya khabar tu terima kasih ye. ada jugak yang ingatkan ahkak ni. (*_*)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

  1. Ya Allah.. siannya dekat akak... ank2 akak selalu xsihat kan...

    patutlah lama akak mghilang... takecare ye kak

    ReplyDelete
  2. patut akak lama sepi jer...xsihat rupanya...musim kot kak...qalief pun lepas keluar ward hr tu ni demam balik pulak....moga cepat2 sihat semuanya yer

    ReplyDelete
  3. Mmg tak sedap hati bila org2 kita syg tak sihat. Take care

    ReplyDelete
  4. rasanya musimlah.. sebab kami pun dah mula sakit² tekak ni mcm nak selsema, batuk dan demam....

    ReplyDelete
  5. Take care beb, moga semua cepat sembuh!

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign