Fresh from the owner...

04 January 2013

Kesian saya - Azfar.

budak kecik sorang ni mengekor je mak dia mana je mak dia pergi. ada abah pun, abah layan kejap je. itu pun kalau mata tak rabak. kerja malam, time banyak kerja jangan harap la nak tidur walaupun dia staff. tidur pun dua jam je. staff tak buat kerja workers. staff macam supervisor la. tengok. ada masalah dtg betulkan dan cari solution. since ada yang iri, makanya dia buat la kerja yang workers buat. malas nak denagr orang berbunyi kat belakang katanya. nest week last kerja malam sebelum rotate masuk shift siang. meaning next-next week aku la yang kena hantar dan ambik dia orang daripada school.
Azfar sejak tinggal sorang kat rumah ni, lepas balik hantar kakak-kakaknya ke school dia akan tidur. bosan tak ada tukang layan kan?! kalau tak, dia mintak tengok cerita. Adnan Sempit. memang khusyuk la kalau dia mengadap cerita ni. memang dia tak layan orang lain lagi dah.

duduk atas kerusi kecik. bagi selesa sikit.

tak adanya nak pandang mana-mana.

khusyuk betul.

time ni tengok kejap dekat kamera. tapi masam bukan main lagi mukanya.


asal bawak turun laptop ke bawah je mesti nak tengok Adnan Sempit. bila bukak cerita lain bukan dia nak tengok pun. adehhh... tapi okay la daripada dia mengekor je maknya kan? sekurang-kurangnya dia ada la benda nak buat bila abahnya tidur.

kadang-kadang aku suruh jugak dia kemas barang mainan la. ambik itu dan ini. saja nak suruh dia buat kerja. muahaha... bila si kakak-kakaknya balik je dari school, rumah yang dah sedia kemas memang tak akan nampak macam rumah lagi. malas nak kemas sebab tak sampai dua minit dah macam apa entah. ada je aktiviti semasa dia orang bertiga ni. energy sentiasa full. time tidur la baru senyap sikit.

tapi itulah namanya budak-budak kan? time membesar ni macam-macam ada. naik pening kepala mak dibuatnya. sentiasa jadi pengarang jantung buah hati ibu dan abah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. itulah namanya budak2. walau banyak kerenah, tanpa mereka, hidup tidak berseri

    ReplyDelete
  2. azfar..jgn jadi mat rempit yer nnt..sk sg tgk adnan sempit tuu

    ReplyDelete
  3. Pandai pulak dia tgk citer adnan sempit tu...

    ReplyDelete
  4. amboii masamnya muka azfar tu. jgn movie elok2, jgn jd mcm tu sudah. hee.

    ReplyDelete
  5. khusyuknya! hahaha...muka tu masam jer..senyum skit azfar!

    ReplyDelete
  6. awat series na muke tu. hehe. bkn ke cite ni klaka? huhu.

    ReplyDelete
  7. eh, gambar ni nampak azfar dh besar.. hihii comel.. :-)

    ReplyDelete
  8. budak budak memg mcm2 karenah...dah pndi tgk lappy....

    ReplyDelete
  9. bila dah minat satu cerita..cerita tulah yg dia nak tgk kan..

    ReplyDelete
  10. azfar bosan ye kakaknya gi skool.. seb baik kejap je kan kak.. petang leh bergomol balik.. hehe..

    sama la kak.. sy yg anak dua tu pu umah sokmo cam tongkang pecah.. tp klu x kemas kang mata pulak yang naik sakit dok tengok.. huhu..

    ReplyDelete
  11. serius jer mula azfar..suka benar dia dengan adnan sempit

    ReplyDelete
  12. pandai azfar nengok adnan sempit hihihi..tingat kt qalief bila tgk azfar tgk lappy mcm tu...qalief pn mcm tu

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign