Fresh from the owner...

03 January 2013

Bertambah lagi usia.


age increase. tapi still young at heart. ceh, poyo je kan?! semoga diberi kekuatan dan kesihatan ayng lebih baik untuk uruskan keluarga dan paling utama kena tambah amalan yang sedia ada. amalan tak pernah cukup. jadi pandai-pandai sendiri la cari cara untuk cukupkannya.


hari ni birthday my sis. wah... lagi 3 tahun dah nak masuk 4 series. apa pun, aku doakan kesihatan yang baik jugak untuk dia. senang nak jaga keluarganya tu. tambahan pulak Si kecik Mina tu dah mula ligat. memapah segala. dah dapat kaki nanti memang pening la kepala ayah aku yang jaga cucu dia sorang tu. ngeee.... Happy Birthday Dear Sister

and Happy Birthday to Adik P. dah 18 tahun adik sorang ni. sebelum aku masuk keluarga husben, kecik lagi budaknya. sekarang ni tengah tunggu result SPM. paling cemerlang dalam family. result UPSR, PMR memang mantap. trial pun alhamdulillah... sampai jadi idola anak-anak buah. semuanya nak jadik pandai macam Ayah Su. dah besar pun tetap jadik adik. nak buat macam mana. anak bongsu.

semalam pulak birthday aku. hehehe... bulan Januari ni memang bulan birthdays la dalam keluarga aku ni. bersusun tarikh mereka-mereka yang celebrate birthdays. tak ada celebration. tak ada birthday wish daripada husben jugak sebab dia sakit gigi. tapi tak kisah sangat pun. dah ada satu family ni dah kira hadiah paling baik. betul kan?


walaupun tak ada wish daripada husben ni tapinya dia tahu semalam birthday aku. ambik budak-budak balik sekolah terus pergi beli kek. macam biasa la. kek aku la pilih sendiri. husben takkan pilihkan untuk aku sebab kalau dia pilih dia takut aku tak suka. jadi better aku pilih sendiri la sebab aku yang nak makan kan? (^_^) beli kek yang sekilo. padahal berapa kerat je yang ada kat rumah ni. tapinya aku tahu budak-budak ni suka kek kecuali Anis. dia macam kureng sikit. 

Alya memang faveret dia kek. dah beli kek birthday untuk ibu pun dia pau abah dia kek slice yang lain. balik rumah dia makan sorang-sorang sebab Anis tertidur dalam kereta. alah, kalau Anis bangun pun belum tentu dia nak bagi. Anis pulak, bila kek birthday tu aku belah, dia siap cakap tinggalkan kat Kak Long strawberi tu satu. Alya langsung tak ingat adik. adehhh...

chocolate fudge.


pada yang celebrate birthdays bulan Januari ni, happy birthday in advance ye. semoga kita semua diberkati dan semoga kita menjadi insan yang lebih baik. insyaAllah.

 




my foot: kek beli kat Season. dah beli dia cakap: "Tak boleh tulis ye kak. Stand je boleh?" erk, apakah?! sejak bila tak ada perkhidmatan tulis atas kek tu? huhu...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. eppy bday buat semua yg menyambut kelahiran , semoga allah sentiasa merahmati kalian ;)

    ReplyDelete
  2. Happy bday kak Sal. Semalam tak wish pun kat FB. Cantik kek tu. Saya pun suka sgt kek yg ada buah2an.

    ReplyDelete
  3. Bday ko ek? Happy bday utk ko dan semuanya!

    ReplyDelete
  4. selamat hari lahir kak sal...moga diberi kesihatan yang baik

    ReplyDelete
  5. eh birthday akak ke?

    happy belated birthdy kak! moga jd isteri, biu dan ank yg baik, solehah, dan mithali. ;)

    #mcm mane akak buat kta2 assalamuaalikum tu eh? nk jgk la! hee.

    ReplyDelete
  6. happy bzday utk kakak akak

    ReplyDelete
  7. hepy belated besday utk akk, adk ipar, kakak akk n semua yg menyambutnya in jan..:)

    ReplyDelete
  8. hepy belated besday kak sal..sorry lambat wish yer

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign