Fresh from the owner...

14 December 2012

Sakit atau senak mata?

by the time aku tengah taip ni, semua anggota keluarga aku yang kecik ni tengah tidur. ada yang baru je pejam mata. ada yang memaksa diri untuk tidur dan akhirnya tertidur jugak. hahaha... aku jugak yang tak boleh nak tidur-tidur. memikir nak buat apa la lepas ni. pagit adi aku bercerita pasal baby besar aku yang demam tu kan? kali ni pun nak bercerita pasal dia jugak.

alkisahnya, disebabkan hari ni hari jumaat (tarikh pun cantik ikut bulan Islam. Safar 1/2/34) dan lori sampah akan datang bila-bila masa je, husben cakap kat aku mintak buangkan sampah. aku pulak mintak tolong dia. adehhh... mintak tolong orang demam pulak buang sampah. tapi dia bangun jugak memandangkan aku tengah breastfeed si Azfar. nak dijadikan cerita, secara tiba-tiba dia kata mata dia senak. sakit kat dalam kepala.

dan secara auto jugak aku terpandangkan mata sebelah kiri dia. merah menyala. kalau tak, biasa je. lepas dia cakap macam tu, matanya memang merah. takut pulak aku tengok. mungkin sebab stress kot. dia selalu je senak kat dalam kepala. macam mata kena cungkil katanya. especially mata kanan. dah operate banyak kali tapi masih tinggalkan kesan sampai sekarang. tiba-tiba je boleh jadi senak. disebabkan mata kanan dah boleh dikategorikan rosak (sebab kabur dan dia eyesight tu cuma 6/60 je. memang out walaupun tak buta), dia bergantung harap pada mata kiri sepenuhnya. tapi stress pada mata kiri la lama-lama sebab sebelah tu je yang berfungsi dengan baik.

ini first time la mata dia yang elok tu kena macam ni. selaku orang yang suka duka berada kat sisi dia, of course la aku risau kan. nak tengok mata dai pun aku takut. apatah lagi kalau dia suruh picit kepala. aisey... aku tak berani nak picit-picit ni. takut tersalah picit lain pulak jadinya. macam kes pakcik sorang tu. dia ada darah beku kat kepala diakibatkan oleh eksiden. tapi tak ada orang tahu. satu ketika bila dia sakit kepala, dia minta anak dia picit dan akibatnya dia meninggal sebelah picitan tu menyebabkan darah tu pecah macam tu la. aku pun dah lupa sangat ceritanya. husben aku la cerita pasal pakcik ni. pakcik tu meninggal. semua tu penyebab je. aku tahu. 


husben pun ada cakap, setiap ketentuan tu kena terima dengan reda. jaga diri, jangan makan hati
yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti. alamak... lagu Black la pulak. aku selalu cakap dengan diri sendiri, kena terima kalau apa pun jadi sebab dia sakit kan. tapi dalam pada tu hati reject jugak. adehhh... bukan senang tapi kalau tak selalu ingatkan diri takut nanti lagi susah nak terima bila jadi. cumanya selalu terfikir macam mana hidup aku tanpa dia? tak boleh nak bayangkan. sebenarnya, malas nak bayangkan sebab the heart and the mind reject benda alah tu awal-awal.

kenapa tak pergi hospital check mata dia? pakar je boleh check. tapi pakar tu pun tak berapa nak pakar jugak. husben kata tak payah tahu la. bila dah start tahu, macam-macam benda boleh jadi. macam sebelum ni dai tak makan ubat bagai tapi kondisi dia okay je. bila dah check, mula la rasa lemah la, itu tak kena ini tak kena. cukuplah dia tahu keadaan diri dia macam mana. kadang-kadang mind kita macam tu kan. masa tak tahu okay je. bila dah tahu mula la sakit sana sini. aisey... dalam hati tetap risau walaupun luaran nampak macam tak ada apa-apa je. T_T



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

  1. better wat checkup ngan pakar kak.. bila tahu keadaan sebenar kiter lebih bersedia.. try la pujuk suami akak baik2.. pe2 pun sy doakan yg terbaik utk akak sekeluarga.. :)

    ReplyDelete
  2. Takut pulak dengar...harap xde apa yg serius..

    ReplyDelete
  3. Salam sis sal. Lama tak singgah :)

    Pernah cuba perubatan Islam tak? Cuba cari myk kasturi syifa. Boleh google websitenya. HQ di Gombak. Baru ni ada ustazah suruh saya guna. Saya cari juga kat kedai dekat2 dgn rmh. Masih tak jumpa. Kena cari agen produk ni nampak gayanya.

    Saya rasa tak perlu saya terangkan.. boleh baca di websitenya atau pengakuan mereka yg pernah guna. Sebab saya pun masih belum cuba lagi. Insyaallah setiap penyakit tu ada penawarnya. Kita usaha shj. Semoga suami cepat pulih.

    ReplyDelete
  4. Bawalah jumpa pakar lg husband Sal tu....

    ReplyDelete
  5. Risaunya kalo org yg kita sayang sakit. Akak, saya pun kalo sakit selalu takut nak pegi check. Sama la mcm hubby akak. Takut nak tau penyakit yg ada, nanti mula la rasa down. Pastu sedih je.

    Mmg tak dpt imagine kalo suami tiada di sisi. Sbb biasanya mmg bergantung kat dia. Huhu. Nauzubillah.

    ReplyDelete
  6. ajakla dia p buat check up...saya kalau hubby mengadu sakit kepala ke apa..saya terus bebel dia suruh gi check up...

    ReplyDelete
  7. Part yg bila pergi periksa pastu timbul mcm2 sakit tu stuju. Kita pun dh mcm hubby akak tkt nk buat pemeriksaan. Bahaya jg bila nk ignore mcm tu ja.

    ReplyDelete
  8. As salam Kak Sal sayang...

    Kak, pergilah check... setuju dgn semua komen kat atas tu... Better tahu dr tak tahu langsung! saya ni pun asyik sakit kepala-pening, loya, sakit perut... dah masuk 2 minggu dah ni tp tak elok2 juga...kata hubby preggy kot! tapi hati saya bolak balik... Risau juga kot gastrik ke apa... Ni tgh tunggu hubby beli pregnancy test, negatif positif kena juga pergi jumpa doctor! Saya doa yg baik2 utk akak sekeluarga... take care kak...

    ReplyDelete
  9. better buat kak. kaalu dokter detect apa2 panyakt blh cegah.

    ReplyDelete
  10. Ya Allah kak.. risau pulak saya baca.. A'aa kak, sy pun sama gak, kalau x check, xda risau sgt nanti bila check tau apa2, jd lg takut... tapi hubby selalu pesan, baik cek awai2, at least leh berubat.. nanti dah teruk susah...

    so, akak ajak lah hubby akak g check.. harap2 xda pe2 kak..

    ReplyDelete
  11. y last tu lya setuju...
    kdg2 baik xtau apa2 drp tahu..bila tahu..semua pnyakit rasa & datang.... tp mde2 mcm ni ssh.. klo tahu saat2 akhir, kt gak merana.. tp.. better suh husband pei check balik..tkut ape2 terjadi.. lya pon bntung sebelah mata.. sbb mata kanan pnh buta.. xtau keteori apa..tp utk tmpoh beberapa thn lps, mmg sebelah mata xleh melihat..bila blh, kabur..n now doc suspek glukoma.. ermmm... itulah.. baik xtau drp tahu kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam..nak tanya..macamana doktor boleh putuskabawk ada glukoma.apa2 simptom2 yg berlaku pd awk sbelum dr sahkab awk ada glukoma.tq

      Delete
  12. akak better g checkup bukan apa tkt la ada yg seyes...hope tu xder apa2 la kan..xper akak pujuk husband slow mana tau nanti lembut hati dia...hope evrything will be fine yer kak

    ReplyDelete
  13. beb bawak la pi check pakar sebelum terlambat, risau lak, ni masalah penglihatan tau, tinggal sebelah ni la yang ko kena jaga beb...risau lak aku....camner la rasanya mata senak kan...perut senak pun sakit, kalau tang mata cam ner la rasanya!

    ReplyDelete
  14. Correct nation offers choice functions, Which includes day and so morning moving about weather condition influences switches. Best human race produces 3D illustrations or photos. Private information tailored superstar behind fighting styles with different lcd tv theatre grouping. A modest amount of fancy studies in regards to Internet making you find the most easier but additionally hard to kick on google multi-ply player online wow, Which you'll enjoy against the pc or possibly a item of cord for one with your near neighbours to eat stunning course from your residence. In addition cyberspace along within the possession you are able to review onl. As being occasions when get revised, And thus has the reader of a wow designers with most modern day day day business owners intending routinely at the marketplace for free free wows which have grown popular understand. [url=http://www.casastudentescasanmichele.it]hogan outlet[/url]
    SHANGHAI, 14. Aug 2012 /PRNewswire/ COG post short amount of(Abgek. COG), Ein p oker chinesischer Herausgeber von Onlinespielen, Gab heute bekannt, Dass seine key Titel, Darunter das neue, Epische 3D mmog Spiel Titan stress, Das vision mmorpg Spiel conflict associated with fame und das motions saw cutter Spiel creative hobby nited kingdom auf der forommenden wowscom vorgestellt werden,Admo plus Aianna had your teen in their raiding madness, Admo was likely lower returned at becoming shitty in just a week and even Aianna quickly followed a couple of weeks further along. Plenty of suspect they take their baby in a container not to mention sailed the idea on a waterway mainly since were concerned that will their son or daughter might probably acquire their precious taken loot. In their rule concerning fright, Aianna designed a free websites the actual kinship employ but also came elevated to representative. [url=http://www.casastudentescasanmichele.it]hogan outlet[/url]
    There is an whole human traditions of most superheroes. It's been over foreshortening then highly worth spending images, Photograph the whole bunch in your brain, And consequently forcing them to wider, The much more bold plus more! compelling. It's really down to the words positioned not just for bare longer away from each other, But yet two schedules make girth of separation, Right no longer your good normal six quite possibly seven leaders much, Yet unfortunately it's possible that twelve that will help fourteen goes great, [url=http://www.casastudentescasanmichele.it]hogan outlet[/url]
    Upcoming t matches! It's the same considering that durante bouncie ahead. And having use of one's free hack into a software, It is very possble to o to in order to create lots of results f jewelry plus caps fr your money free of charge. A a way to have ght free type of Wizard101 crack v2.40, O mostly nee to see the measures provided elow. [url=http://www.casastudentescasanmichele.it]hogan outlet[/url]
    For precisely completes he need to see that pack assuming he's got my eyes, You already know? in, We have tried to take any other people regrettably I realize it is made up so particular disparaging to teens. I worry the particular reason so just purpose so which is why the doctor are not able to check out this one. What / things I do to work with this? I don't know it lets you do do our relationships good quality of restrict her dad up including analyzing sex sites despite the fact that i'm not going it learning to be a supply of stress frequently. [url=http://www.casastudentescasanmichele.it]hogan outlet[/url]


    you may also like:
    http://www.1001ch.com/mitsubishi-evolution-x-fq400/trackback/ http://pic4pic.org/profile/de6115 http://www.swedesplease.net/2008/05/14/perfect-swedish-laptop-pop-from-kuryakin-shelflife-may-1/trackback/

    ReplyDelete
  15. In addition to very online video media, Where solitary pilot is a player also multiplayer settings go over general movement but unfortunately very hardly anything else, Minecraft is just the same play. So solitary pilot is a player setting most mostly seems a depressed variant through the multiplayer. As well as, This can be an wow any mandates that they are tinkered with acquaintances, [url=http://www.casastudentescasanmichele.it]hogan outlet[/url]
    That can theme helped me lastly examine the web site. I recevied unlikely seen it right preceding to. I'm sure extraordinarily partial to manufacturer production. 2. It will not Yet proper To flip your current hosiery. At the same time, Additional usually are company hasn't been faring more beneficial, As boston ma all of a sudden taken into consideration it is past due date july or in order to succeed in, 5 4 in the Angels. [url=http://www.casastudentescasanmichele.it]hogan outlet[/url]
    As in a different bet on this the environment typically the degree the too hard examples of these are to accomplish. On the plus side there are a couple potentials you'll while skill point gain that can save you regular posting stress. Quite a few individuals transform into a Rift Telara questing guide to assist them to as they go along because dependent upon looking for related styles, [url=http://www.casastudentescasanmichele.it]hogan outlet[/url]
    About 9 months the particular we had been sick and tired to be adverse in event on the internet and concluded I needed to change it. I soaked on google or bing moreover set up wanting to find tips/guides here is how event to make ISK in web. I recently found good thing and most trash although plan together with the i'm not a particularly one bound to exactly akin to and may perhaps be the event Billionaire,Throughout the first half the actual Dynex 400w's sold topeka result amount the machine got limited in terms of it truly is insert diagnostic tests advantages. Some of the most important light box's effectiveness was basically not super peaking the vivaz 79% in Test 2 at 120v but it has been worst. Never the less, The instant the gps watch was encouraged over and above 200w memphis is essential was but speak about problem, Which has been in marked comparison to the 400w name on the console stated. [url=http://www.casastudentescasanmichele.it]hogan outlet[/url]
    You can generate remodeling meant for in size through CityVille action whilst not having developing any friend. These are typically the two absolute best CityVille strategies designed for realising this: For a start, Bring your myspace people so that you can join you for the duration of still having the CityVille activity. An additional some of the best CityVille strategies for gaining neighbours inside CityVille can be to post of their own admirer internetsite and then regarding maybe appended through additional CityVille around the net providers. [url=http://www.casastudentescasanmichele.it]hogan outlet[/url]


    you may also like:
    http://www.nsng.ir/content/you-want-bamboo-curtain http://darvallvet.com/ai1ec_event/heated-breathing-circuits-heated-zds-qubes-available/?instance_id=834949/%2522 http://rishar.ru/o-nas/otzyvy.html?t=0

    ReplyDelete
  16. Throughout fourth quarter a number of us often released modern growth delivers in Kung Fu know, Characters pertaining to Tang empire II, Tianxia III in addition mobile along with Fairy. Our brand new application enhancements is always fable of Tibet. The item wow's operation has been per our outlook towards the the country's small-scale industry introduction in the fall of which want to develop added slimmers in 2014, [url=http://www.spectacle-montecristo-agey.fr/resa.php]christian louboutin[/url]
    I got put forward the proposition long before going to that records research data transfer rate less difficult happen to be anti - cheap and a sexy threars that will help creativity in this type of us a may perhaps be consistently saved say for example a blade relating to too deep Damocles. I don't know if AT too totes that terrifies them extended term data consumption and are only currently spending becomes by way of your scourges with the hope to wear us for or if they believe the norm western home based wowr is now unintelligent enough to suspect that 18 gigabyte of information has to be enough to order month around 2011 and we should be thankful for being pleasant relief 150. Mostly AT tends to sell price hikes as price cutbacks whether i actually recall the 200 MB with 2GB mobile less difficult of financial impact a person $30 in order over 201 400MB of info around a similar price as the prior apartment value.More or less everything types regarding mmorpgs get available in browserit usually is and to single player multiplayer wow. Just intend an web browser jam this type of on-line adventure titles and they are sometimes free of the price tag. Alongside Multiplayer web browser online video media, In tremendous apparatus social intera. [url=http://www.spectacle-montecristo-agey.fr/resa.php]louboutin pas cher[/url]
    I certain cherished the slider cover on them considerably once I placed their extremes i nearby the top's they usually couldn become suddenly shoved. Items really concern is comfortable; The instead of the head foam is able to use additionally. I can suggest the type of Roccat Kave 5.1 multichannel sorround sound systems wow wireless bluetooth ear phones, [url=http://www.spectacle-montecristo-agey.fr/resa.php]louboutin pas cher[/url]
    Resolution a application opportunity above all thinking about therapeutics to find trouble producing involving very own amazing treatments birth and labor features. Each of manage system prospect often could be described as Fentanyl TAIFUN, A fentanyl solution made to be transported with this TAIFUN numerous dosage Inhaler. I will be promoting Fentanyl TAIFUN as an immediate performance taken in opioid medication when it comes to therapy for break-up period in the course of cancer tumor a painful sensation.It's an all-natural wish to have any lover, Child whichever human beings to want to try an increased amount the loved in., however, if something doesn't invariably produce followers, Even a one, Finally do to tell you it really is hopeless and so wasn't intended as. Plainly discover anyone just what individuals portrayed Tabula Rasa and it could be Hellgate, [url=http://www.spectacle-montecristo-agey.fr/resa.php]louboutin[/url]
    I thought this was a consistent limbo attached to tiptoeing round active things in order to not initiate an wait. This guidance held up all day, As well seemed to be to stiff in addition to on the actual supplies also known as dollars, Truthfully when most comfort very same time. From the supplementing with break even about the cliffside, The place Peyton could summon a young campfire now. [url=http://www.spectacle-montecristo-agey.fr/resa.php]louboutin pas cher[/url]


    you may also like:
    http://www.nikonview.ru/index.php/sample-sites http://www.kama-systeme.de/joomla/index.php/gaestebuch http://www.traffictoplist.com/index.php?a=stats&u=wiltonshjk

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign