Fresh from the owner...

02 December 2012

Kesan daripada kemalangan hari tu.


tepek pic ni buat kenangan. kesan daripada pelanggaran tempoh hari. cermin tu pecah sebab kena handle motor. yang kemek tu kena ketuk la nanti. itu tak apa. nanti tuan kereta tu boleh buat. cumanya tak semapt nak ganti cover lampu tu. Kerry nak ke KL pulak seminggu. ada kursus. makanya, lepas dia balik la baru husben settlekan cover lampu tu. salah dia la jugak. tak cakap ada kursus kat KL. hari ni nak pergi, petang semalam baru tanya ada kedai tak yang jual half cut untuk cover tu. kedainya tutup hari ni. nak buat pun memang tak sempat.

bawak je la kereta tu Kerry. nanti Isnin minggu satu lagi kita settle ye? hehehe... kenangan untuk husben jugak sebab dia pemandu berhemah. setakat dia eksiden dengan motor tu biasa. tapi dengan kereta belum lagi. aku pernah la eksiden dengan kereta dua kali. first time langgar bontot myvi. second time kena langgar dengan orang belakang time hujan. tu la, ikut rapat lagi. yang tu aku tak berhenti sebab kat highway. aku dengar dia langgar tapi aku tawakal dan aku rasa tak ada apa sangat pun. tapi ada kereta yang hentam belakang kereta yang langgar aku tu. dia orang berhenti. time hujan yang kau follow rapat-rapat tu pesal?

rupanya budak motor tu tak ada lesen. sebab tu tak nak report kat balai. kalau tidak sama la kena saman dua-dua kan? dan budak tu pulak, tempat kerja dia tak tahu la bayar socso ke tidak. sebabnya kalau ikutkan dia on the way nak pergi kerja. macam husben dulu la masa eksiden. dia on the way nak pergi kerja. bila dah buat report bagai, kena ke socso la untuk claimed sebab socso nak jarak perjalanan. kiranya nak tengok peta tempat kejadian sampai ke tempat kerja. lepas tu baru boleh claimed. dia orang nak calculate jarak including berapa yang dia patut dapat.

tapi budak ni sebab company tak bayar, report pun tak ada guna jugak. apa pun, even kita berhati-hati seklaipun, kalau Allah kata jadi maka jadilah. nak buat macam mana lagi kan? reda je lah.








my foot: line ni dah tenat. tapi semalam masa streaming live bola, okay pulak. tapi kejap je la. dia tahu aku bosan tu. hehehe... misi membalas jejak bermula walaupun line ni hidup segan mati tak mahu.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. sabar ye sal...pasti ada hikmahnya tu...hanya DIA yang maha mengetahui..

    ReplyDelete
  2. kenangan tu.. saya pun penah kena kemek camni huhuhu

    ReplyDelete
  3. tu diaaa
    duit layie tuu huhuh

    ReplyDelete
  4. akak penah skali tu kes langgar lagi, makluk mana ntah langgar keta akak, tak sempat nak pusing blakang awal2 lagik dia dah cabut. geram gila

    ReplyDelete
  5. dah reservekan M.A.I.D... apa2 nanti sms ke 0124003624 ye

    ReplyDelete
  6. kita hati2, orang pula tak..kena juga kn?

    ReplyDelete
  7. a'aa betoi t, kdg2 kita ni berhati2 bwk tp org lain plak sbaliknya... tu yg kdg2 ter eksiden gak tu

    ReplyDelete
  8. tiba2 tgk gambo tu, aida teringat yg livina aida pernah accident! aida bersalin kan izzat lepas subuh. asben dan livina accident before zuhur hari yg sama!!! baru teringat!!! but, da settle. lori tu bersalah. kta pun da repair kat nissan. semua tukar baru. livina tu pun lom sampai setahun, wajib tukar baru... claim insuran lori tu :-)

    ReplyDelete
  9. pernah langgar kereta..melayan RM 150...

    ReplyDelete
  10. owh budak tu xder lesen ptt la xnak report bagai..

    ReplyDelete
  11. sy pun penah eksiden skli.. kemek kat bumper depan.. tp bukan slh sy sbb driver tuh main masuk simpang x pandang kiri kanan.. seb baik sy bwk x laju.. kenangan betul.. kdg2 kiter berhati2 pun klu nk kena, kena jugakkan kak.. :)

    ReplyDelete
  12. lahai teruknya kemek...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign