Fresh from the owner...

07 December 2012

Kad pengenalan baru.

mula-mula nak cerita pasal handphone. hantar ke kedai semalam untuk repair. pergi kedai tu kata kena tukar ic tapi dia tak ada stok. dia suruh datang pagi ni. itupun kalau dia ada benda alah tu. husben tanya nak try kedai lain pulak ke? alkisahnya sebab aku tak ada kamera. handphone tu la yang aku suka ambik pic budak-budak ni. kalau kamera ni belum tentu aku nak pegang 24 jam berbanding dengan handphone kan? itu aku la. orang lain, lain la pulak. 

second kedai kata mungkin masalah screen sebab handphone tu still berbunyi cuma tak ada gambar. dia suruh husben aku datang lagi setengah jam untuk ambik telefon tu la. kalau masalah skrin je okay la kan. bila husben nak ambik lepas sejam, kedai tu kata tak ada stok untuk skrin. petang ni baru nak ambik stok. bengang la husben aku tu. tak nak checked awal-awal. menyusahkan orang je. hehehe... jadinya tak tahu la apa cerita handphone tu. esok baru tahu.


dan semalam jugak konon-konon nak pergi ambik IC baru. aku dah buat hari tu kat kampung. IC tu pun dah lama siap. tak sampai dua bulan pun walaupun dalam surat untuk kita ambik IC tu cakap 3 bulan. benda tu kan ekan check online nak tahu siap ke belum. tapi selalu tertangguh nak ambik. dan semalam tak sempat sebab JPN dah nak tutup. husben kata pergi awal pagi hari ni la. tak ada la awal jugak pergi. pukul 10 lebih sampai kat JPN dan orang still ramai. husben kata masuk je la tengok. mana tahu untuk ambik IC tu cepat.

aku pun pergi je la. bila checked angka giliran ada 10 orang lagi sebelum aku. adehhh... kebanyakkan datang nak tukar IC baru. menunggu la kejap dengan ada orang yang dipanggil nombornya tapi hilang entah ke mana. jadik, aku dah dapat IC baru la ye. hehehe... IC lama dia bagi kita simpan tapi dia dah musnahkan cip tu la. kamu dan kamu dah tukar IC baru ke?

dapat IC baru pun kecoh ke? eh, suka hati aku la. apa sibuk-sibuk. muahaha...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 comments:

  1. x la... baru tukar 2 bulan sebelum dia kata nak keluarkan yg baru ni...

    ReplyDelete
  2. belum tukar ic lagik.. ic sy skrg susah betul nak buat thumb print.. memang dh kena tukar pun.. postpone next year la.. hehe..

    ReplyDelete
  3. alamakkk
    akk x tukar layiee huhuh

    ReplyDelete
  4. Lama dah buat. Sehari je siap!

    ReplyDelete
  5. ada kite kisah...hihi..
    js pun dh lama buat kp baru tp rasa cam nk tukar je sbb muka dh cam bibik plak...huhu

    ReplyDelete
  6. bonda sampaiskrg xbuat lg ic baru...hehehe

    ReplyDelete
  7. Cantiklah ic baru kan..Saya dan suami pun baru cadang nak tukar. Suami punya ic lagilah dah lunyai sangat.

    ReplyDelete
  8. Salam, dpt ic baru ya? Akak menjemput rakan2 menyertai GIVEAWAY 001 CHEEZE MAZ .Link cara2 penyertaan ada di : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    Jika tiada masa menyertainya, harap sangat2 dapat membantu akak dengan :
    1) Tekan butan G +1 bagi entry http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html
    2) Vote akak di denaihati. Cara nak vote akak ada di entry : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/12/giveaway-001-tugasan-ke-2.html

    ReplyDelete
  9. Salam rakan blogger yg dihormati. Akak menjemput rakan2 menyertai GIVEAWAY 001 CHEEZE MAZ .Link cara2 penyertaan ada di : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    Jika tiada masa menyertainya, harap sangat2 dapat membantu akak dengan :
    1) Tekan butan G +1 bagi entry http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html
    2) Vote akak di denaihati. Cara nak vote akak ada di entry : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/12/giveaway-001-tugasan-ke-2.html

    ReplyDelete
  10. Dah tukar..awal tahun ari tu..

    ReplyDelete
  11. tak tukar ic baru lg..tp sebenanrnya ic sy dah dua kali tukar sebab pernah hilan dua kali.haha..

    mmg wajib ekk tukar ic baru?tepohari mebe opis tnya.sy kata sy pun tak tau..

    ReplyDelete
  12. dah buat buln feb hari sbb ic hilang kena denda RM110

    ReplyDelete
  13. akak tak buat lagi huhuhu

    ReplyDelete
  14. akak belum tukar lagi..eloknya masa cuti ni la gi tukar..gambar ic 2003 masa tu muka tirus jer skrg dah bambam hehe

    ReplyDelete
  15. blm bt lagi.. maybe thn dpn kot..haha

    ReplyDelete
  16. huhu blom tukar. nmpk gaya lg 2 thn la baru leh tukar.

    eh.. sama lah kita, sy pun suke ambil gambar pki camera hp je. snng. ada moment nk capture, terus snap je.

    ReplyDelete
  17. haih..malas nak tkr masih gn hok umur sweet 24

    ReplyDelete
  18. dah apply tp tak tau dah siap lum

    ReplyDelete
  19. sy blm tukar lg ic baru ni... xtau la biler...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign