Fresh from the owner...

17 December 2012

Bukan tak ada mood.

husbennya nak kata dah baik demam, dah makin baik sikit kot. alhamdulillah. cuma dia kurang larat la. tak berapa nak ada tenaga. ramai yang bagi advice suruh aku pujuk husben dan mintak dia ke klinik kan? actually, dia dah pergi pun. hari Jumaat malam tu jugak sebab nak ambik MC. nak pergi pakar jauh sangat daripada sini. so, ke klinik biasa je la dulu. asalnya dia nak ambik EL je. tapi macam membazir pulak kalau ambik EL, jadinya dia ke klinik la untuk ambik MC lagi. doc cakap biasa la kalau mata merah dengan senak yang amat tu. panas badan keluar. tapinya sampai ke saat aku taip entri ni, merah matanya tu still ada. cuma sakitnya tu tak macam hari pertama kena. tapi tetap sakit la.

husben kata: "Jangan risau sangat la. Semua tu hak Allah. Kalau sebelum ni dia dah ambik mata Honey sebelah. Dia bagi pulak ujian berat dengan sakit ni. Setakat sakit senak mata ni apalah sangat. Cuma Honey risau nak tinggalkan Ayang dengan anak-anak yang masih kecik ni. Kalau boleh dia orang dah kerja baru senang hati nak tinggalkan." apa kesan kata-kata dia pada aku? T_T tak tau nak cakap apa la. macam-macam rasa ada. dan untuk dua hari dia demam tu, aku la ke kedai cari bahan nak masak. dia dah tak larat. biasanya dia je belikan. aku order je.

dan anak-anak pulak suka sangat duduk dekat dia. tak boleh berenggang. dah banyak kali dia pesan jangan rapat sangat dengan dia pun anak-anak tak dengar cakap jugak. sudahnya, Azfar kena selesema dan Anis macam nak demam je. adehhh... dan husben katanya nak pergi kerja petang ni tapi tak tahulah. macam manalah aku nak bagi dengan keadaan dia yang macam tu ye? tempat kerjanya pulak ambik masa lebih kurang sejam daripada sini. dah la sekarang ni dok hujan je petang-petang. Kerry pulak dah nak naik laut. hari ni jugak kena balik katanya. dan kemungkinan besar dah tak datang lagi kat sini. kalau datang pun ambik barang-barang dia yang tak boleh nak bawak balik tu la.

kata husben, dia nak hantar surat MC je. nanti dia nak mintak EL untuk selasa, rabu dan khamis. nak rehat betul-betul katanya. dia dah lama tak sakit tapi bila dah start sakit, ambik masa pulak la nak baik semula. apa pun... doakanlah dia dan anak-anak aku cepat sembuh ye. nak layan Azfar yang makin manja ni kejap.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

  1. kak fieda doakan semoga semuanya cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  2. Ya Allah... siannya dekat akak sekeluarga.. emmm sedih pulak saya baca apa yg hubby akak cakap tu... apa2 pun saya doakan moga hubby akak cpt2 sembuh

    ReplyDelete
  3. sy doakan ssemua cpt sembuh

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign