Fresh from the owner...

14 December 2012

Baby besar demam.

semalam tak online sangat pun. bukak blog kejap-kejap je. tak sempat nak BW. just tengok-tengok macam tu je. semalam dok melayan baby besar demam. macam-maam yang dia nak makan. layankan saja la. sekarang ni petang-petang je hujan. lebat kemain pulak tu. memang tak boleh nak ke mana-mana la. pagi pulak mendung. tapi semalam tengahari dah hujan dan membawa ke pagi ni. masa aku tengah taip ni hujan baru je berhenti.

husben and my dad. kat seksyen 7, Shah Alam. singgah makan lepas habis konvo.


baby sebelah kiri tu la yang demam. alkisahnya, selasa petang tu dia pergi kerja macam biasa. tapi petang tu jugak hujan memang lebat. sebabnya hujan baru turun around 5.10 petang macam tu la. dia nak pergi kerja 5.40 petang. makanya, dia keluar jugak la dalam keadaan hujan lebat tu. walaupun pakai baju hujan tapi still basah. dia dah sampai kilang dia cakap tadi solat dengan punggung basah. aku tanya la memang kalau pakai baju hujan memang tetap basah ke? dia cakap basah jugak tapi disebabkan hari ni hujan lebat sampai tak nampak jalan, lagi basah la.

baby besar aku ni pulak manja sikit. tak boleh kena hujan sangat. kalau kena hujan, dia balik terus kena mandi. sini kan hujan asid. hujan kilang. hahaha... kilang banyak jadi udaranya dan environmentnya tak sama macam kat kampung. dah sampai kilang nak mandi macam mana? kena teruskan kerja jugak la tapi tak ada la dia pakai baju basah kerja kan. kat sana ada uniform. kilang Jepun. uniform tak boleh pakai dari rumah macam kerja kilang lain. dah la nak masuk ke dalam tu strict gila. dekat port memang tak boleh masuk sewenang-wenangnya. even pekerja sendiri pun. adehhh...

esoknya balik, dia cakap badan dia rasa macam nak demam. tekak dah sakit-sakit. manja kan? tidur je la kerjanya. bangun makan. lepas tu sambung tidur. lepas tu mengadu sejuk. dan lepas-lepas tu memang badannya memang panas. nak bangun tak larat. berselimut je. tambahan pulak hujan. lagi la. ke klinik, dapat la mc untuk dua hari. dan baby besar aku ni pulak kalau dah demam, mula la nak makan macam-macam walaupun makan tak rasa apa. sup pun dia kata tak ada rasa. tawar.  biasa la orang demam. semua benda nak makan. tapi semua benda nak makan tu jugak la dia akan kata tawar. hoho...

alhamdulillah... jenis dia jugak. dah dapat apa yang dia nak makan, kurang la sikit demamnya. dah makin sihat. semalam sempat lagi tengok bola live streaming tai macam hampeh. nasib baik jugak aku tidur je. rata-rata yang tengok dok maki hamun ke pengadil kan? nak buat macam mana. bola tu bulat. ada masa kita menang dan ada masanya tidak. dah ditakdirkan bukan rezeki nak julang piala tu lagi kali ni. terima je la dengan hati yang reda. (^_^)





my foot: sesiapa yang berminat dengan FM tu harganya RM25 termasuk postage.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

  1. samalah...mereka ni mmg tak leh kena hujan..saya ok jer..haha

    ReplyDelete
  2. alahai siannye....semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
  3. kesian baby besar..boleh la sesekali dia nak bermanja manja..bukan dengan orang lain..hehehe..

    ReplyDelete
  4. Tingat dolu2 abi dmm sanggup p amek cuti temankan dia. Masa kija cuti utk anak sakit.

    ReplyDelete
  5. ooo hubby akak demam... kami kat sini 3 beranak pun xsihat lg ni kak.. musim org xberapa nak sihat kot skrg ni.. hihi

    ReplyDelete
  6. amboi baby besar pun nak manja2 ok!
    harap mama baby kalau sakit ada yang manjakan plak ekekekkekekekeke
    wei jaga diri, selalu benar demam2 ni nampaknya

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign