Fresh from the owner...

23 November 2012

Bila nak balik?

nampaknya aku akan balik next week. husben memang tak sempat nak ambik this week. jadinya wedding my SIL nanti aku tak pergi la. tak apa la kan. sambut menantu je. MIL asalnya nak datang ambik tapi kereta penuh pulak. husben kata tak apa la. biar je la dia kat kampung dulu.

jadinya boleh makan durian puas-puas kat kampung. nanti balik Johor nak try buat durin crepe la. sedap tak sedap tu belakang cerita tapi nak try je dulu kan. hehehe... kat sini malas nak buat sebab durian kampung sedap dimakan begitu saja. pada aku walau ada lambakan durian yang sedap dan mahal tapi tekak tetap pada durian kampung. dalam sehari ada la tiga biji sekali hadap. (*_*)

alhamdulillah, tak ada la panas badan bila makan banyak durian ni. adda oang lepas makan minum air dari pangsa durian tu kan? tapi family aku tak ada pulak macam tu. even anak-anak pun lepas makan aku tengok okay je. tak ada la nak panas-panas badan. alhamdulillah. sebab tu boleh hentam berbiji-biji dalam sehari.

adehhh... budak-budak ni time aku nak menaip je ada la yang dok bercerita dan bertanya soalan. entah apa aku nak taip pun aku dah lupa. nanti la sambung ye...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

  1. sedapnye durian kak sal...tingin nak makan durian..

    ReplyDelete
  2. seronok la lama di kampung..selamat sambung cuti

    ReplyDelete
  3. aah dikk
    skrg nie di kg akak pun tgh musim deyan .. sana sini deyan ..
    x habis dari kebun .. sedara mara pula sedekah ..
    anak2 akak hantu deyan .. bila mereka makan x lak ngadu panas2 kan ekeke ;)

    ReplyDelete
  4. family saya still amalkan minum air kat pangsa tu..rasanya tak minum pun ok..tapi mak kata suh minum kita ikut je la.. tak rugi pun.. hehehe..

    jadi cam tradisi pulak..

    pregnant kali ni cam nak makan durian jee...sebenarnya apa pun nak makannn je...haha..

    ReplyDelete
  5. bagi ema durian ori lg sedap dr durian crepe

    ReplyDelete
  6. Sana sini mkn durian ye.

    Apapun selamat bercuti lg kt kg

    ReplyDelete
  7. wahhh mesti sedapkan durian kg buat crepe...

    ReplyDelete
  8. Balik pahang ke...Sal..? sedap ngan lah yek dok ngentam durian..hehehee... tp akak ni kalau mkan lebih had mmg rasa panas dalam badan.. atas orang jg gamaknye..jangan lupa nanti bg resepi crepe deghoyan ter...

    ReplyDelete
  9. akak pun suka mkn durian ni..blk kg ni bole cari durian pahang lak..
    durian crepe tu x penah merasa lg..nampak mcm sedap jek

    ReplyDelete
  10. jelesnyer dpt balik kg makan durian...wah...nak jugakkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  11. akak juga prefer durian kampung..tp mkn 2 3 ulas je tak bnyak.

    ReplyDelete
  12. akak juga prefer durian kampung..tp mkn 2 3 ulas je tak bnyak.

    ReplyDelete
  13. betoi tu kak, sy pun tingin nak wat durian crepe hbs pantang anti.. sedap x sedap lain cite, janji buat... at least, dah dpt bayangan walau sikit camne rasa dia.. hihi

    ReplyDelete
  14. bestnya kalau dapat makan durian kg ori...

    ReplyDelete
  15. nanti dpt la tgok durian creap ibu 3a nie.hehe..

    aiman plak macam sy tak suka durian..klu 3bijik sekali hadap mmg pitam..3ulas pun belum tentu lepas..:)

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign