Fresh from the owner...

18 October 2012

Kek yang sedap.

ini kek yang dibeli dua minggu lepas. bukan aku yang beli. tapi husben. masa tu ada la terasa macam nak makan kek. dia on the way balik kerja singgah Giant kejap. nak carik barang anak-anak tapi masa tu tak ada offer. jadinya dia jalan-jalan la kejap. nak tunggu kedai kek bukak katanya. nak beli kek. tapi kedai kek yang dia cakap tu aku tak familiar langsung. aku cakap beli la. ikut suka dia la.

kedai kek dah bukak, dia called tanya kek apa yang aku nak. dia bercadang nak beli sebiji tapi aku kata daripada beli sebiji dengan harga yang RM80 plus plus campur tax tu baik dia beli yang slice. beli la dua tiga jenis. at least dapat merasa macam-macam jenis kek. dan yang aku pesan semuanya cheese je. ngee... tapi bila husben tanya cheese je ke? aku jawab cuba bagitahu kek apa yang ada. dia sebut la semuanya. tapi takkan aku nak beli semuanya kan? aku just pilih empat jenis je. tapi aku dengar dia add on lagi tiga. jadinya ada tujuh slices la all over. (^_^)

slice yang paling mahal. 

Cheese Cream Brulee.

Choc White Indulgence dengan Blueberry Cheese.

Raspberry Cheese dengan Dark Choc Cheese.


yang terakhir lupa nak snapped. dah ngap masuk mulut baru la teringat nak snap. adehhh... takkan nak snap dalam perut pulak kan? hehehe... tapi itu la. slice yang paling mahal tu namanya Turkish Indulgence. pada aku rasanya biasa-biasanya je. macam Choc Indulgence la. bezanya dia ada kacang. based dia pun ada kacang. ada something else yang dia letak. macam jelly gitu. tapi anak-anak kureng la dengan kek ni. dia orang prefer yang cheese jugak. tapi kalau tak sejuk tak berapa nak makan. dah letak dalam fridge, petang tu makan bukan main lagi dia orang.

Anis suka Raspberry. satu slice tu dia hampir habiskan kat perut dia je. Alya makan segala. sama jugak dengan Azfar. cuma part dark choc dia orang reject sebab pahit bukan main lagi. aku pun tak lalu nak makan. huhuhu...

kek ni tak habis sehari tu je. sambung the next day. cukup dua hari je makan. budak-budak suka kek. memang cepat la habisnya. aku paling suka dengan Cream Brulee tu. sangat yummeh. sedap der. semua kek ni husben beli kat Secret Recipe. kedai kek yang dia cakap nak beli tu rupa-rupanya kat bahagian depan. dia dok menunggu SR bukak. nak bagi makan kek kat anak-anak dengan isteri, rela la menunggu sampai bukak. okay... sangat terharu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 comments:

  1. ya allah kak ini sangat membuat saya melelh air liur... syokkan mcm tu beli banyak2 slice boleh rasa macam2. nak try wat cani lah nanti birthday. good idea

    ReplyDelete
  2. beli slice pun ok...more or less sama je price ngan whole cake....SR memang tak pernah menghampakan tang rasanya!

    ReplyDelete
  3. alaa..sweetnya..sanggup tunggu.. kek kat secret recipe mmg sedap kan..

    da lama tak beli kek kat secret recipe..bday anak2 tahun ni buat sendiri je kek huduh2..hahaha..

    ReplyDelete
  4. Nampak sedapnya kek2 tu...:)

    ReplyDelete
  5. ui ui...semuanya cheese cake...saya suka saya suka!

    ReplyDelete
  6. sweetnya husben akak.. :)
    kek SR nih memang sedap kak.. hrga pun leh tahankan.. hehe..

    ReplyDelete
  7. cheqna suka makan kek pisang je....=)

    ReplyDelete
  8. saya pun suka kek kak..!! kalu keluar, ada kek yg berkenan mesti beli.. sedapkan.. hihi

    *done hishop n milo

    ReplyDelete
  9. saya pun suka sangat dengan kek SR ni huhuhu tetiba nak pergi beli la pulak

    ReplyDelete
  10. sedappnya .. telan air liur dibuatnya.....

    ReplyDelete
  11. hihihi..mmg rasa membazir kalau beli sebiji kek..baik beli hok dah potong..boleh beli macam2 jenis kan....

    ReplyDelete
  12. wah..sekali sekala makan macam tu pon best jugak..makan sefamily kan..=)

    sedap..sedap..

    ReplyDelete
  13. kalau nak makan kek ... mmg SR jadi pilihan munna

    ReplyDelete
  14. salam sis sal

    Sedapnya...leh tapau tak?

    Pekabar sis?

    ReplyDelete
  15. azfar dan anis punya taste yg berbeza.

    ReplyDelete
  16. byknya.... :)
    bestnye..tak pernah terpikir beli slice2 lebih menguntungkan. besday nnt nk beli slice2 la, pastu cantum2 jd sebijik kek beraneka perisa kan..menarik! :p

    ReplyDelete
  17. Patutlah sedap semuanya beli kat SR.

    ReplyDelete
  18. baiknye en.asben tunggu samapi kedai buka ye..sedapnya kek2 tu

    ReplyDelete
  19. Wah baiknye hubby kak Sal... Kalau saya pun terharu gak tau! Saya & Iman pun hantu kek jugak! hehehe ;)

    ReplyDelete
  20. wah.......semua buat saya terliur la..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign