Fresh from the owner...

02 October 2012

Ragam anak-anak dengan abah.


budak-budak ni kalau dengan aku, okay je perangai dia orang. ada la jugak melalak, meragam bagai. tapi tak ada la teruk pun. aku still boleh handle sebab dah namanya pun ibu kan. walau macam mana pun perangai anak tu kita sabar jugak walaupun kadang-kadang tu hilang juga sabarnya. tapi bapak-bapak ni lain sikit. walau macam mana baik pun, walau macam mana best pun mesti pass kat kita jugak anak-anak tu in the end. betul tak? tak kira la anak tu anak bapak ke, kamceng gila dengan bapaknya ke... sampai satu tahap memang ke mak jugak la si anak.

anak-anak aku macam tu la. kalau abahnya balik kerja memang lagi extreme perangai dia orang. semua nak perhatian sampai si abahnya pun naik pening nak melayan. belum kira  yang merajuk lagi, yang tak nak kawan dengan abahnya la. adehhh... memang kalau dengan abahnya keluar la 1001 ragam yang tak ada masa dengan aku ni tadi. kalau Alya masa abahnya tengah cakap dengan aku dan dia pun nak bercakap dengan abahnya, kejap lagi berbunyi la: "Kak Long baru nak cakap dengan abah..." lepas tu merajuk. bila pujuk kena ambik masa jugak.

si Anis ni pulak mengikut apa yang si kakaknya ni buat. macam tu kakak, macam tu jugak la si adik. cuma bezanya Anis ni ratu air mata. apa-apa hal meanngis. lagi lemah perasaan si abahnya. dia penat balik kerja dengar pulak anak-anak menangis. memang naik stress jugak la. bukan senang nak layan dua orang yang menuntut perhatian dalam masa yang sama. tapi nak buat macam mana. waktu dia orang dengan abahnya terhad sangat. bila ada ruang masing-masing memang nak perhatian lebih.

Azfar? mamat kecik tu biasa la. memang sebut abah je 24 jam. tapi nanti cari ibu jugak. abahnya cuma untuk mengadu  je. tapi memang kesian la sebab bila jadik macam tu, aku try la pujuk. memang dia orang tak naknya. semua nak dengan abah. okay... lega kejap. tapi kesian pulak tengok abahnya dok pening kepala melayan budak bertiga ni. aku cakap jugak, nak buat macam mana kan? dah memang dia orang macam tu. redha sajalah. huhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

  1. seronok nye dah ada anak. >_<

    makin byk tggjwb tp sonok

    ReplyDelete
  2. samalah keadaan anak kita.. huhu

    ReplyDelete
  3. Diaorang hendakkan perhatian abah. :)

    ReplyDelete
  4. HEHEHE .. MACAM2 KERENAH ANAK AKAQ .. TP OK LA KAN .. WALOPUN PENAT MELAYAN ..

    ReplyDelete
  5. Pernah dgr org ckp anak perempuan lebih manja dgn ayahnya ;D
    anak lelaki pula manja dgn ibunya xD

    xtau lah pula sebab adik beradik semuanya lelaki hehe, tpi memang manja pun dgn ibu dulu..

    ReplyDelete
  6. lama juga ema tak singgah..tak sempat sungguh...header blog pun dah tukar baru..cantik..

    ema lupa dah minta ke belum alamat akak yer..nanti senda kat ema diemail ema7044@yahoo.com yer kak.

    macam kembar jer si angah dan kak long tu

    ReplyDelete
  7. time suka diorang gi kat abah..time nangis, cari mama la...huhu

    ReplyDelete
  8. anak akak pun cam tu..kalau dengan abaaaah..haaiiiii....

    ReplyDelete
  9. mcm2 ragam ank2... sblm ni susah nak jumpa abah dorg.. so, ni leh puas2 dgn abah :-)

    ReplyDelete
  10. comelnya anak dara berdua tu berjalan berpimpinan tangan ayah diorang!:)

    ReplyDelete
  11. gegerl mmg besanyer rapat ngan ayah kan? :)

    ReplyDelete
  12. kaum ayah ni sebenarnya dengan anak pompuan memang selalu lemah..hehehe..

    tapi lain dgn anak2 saya..anak lelaki lagi rapat dengan ayahnya. yg si damia pulak sejak2 nak dapat adik ni bukan main manja dengan saya.. dgn ayah dia time mood ok je dia nak..

    ReplyDelete
  13. anak pompuan mmg lebih dgn abahnya..

    ReplyDelete
  14. haha mcm mn rapat dgn abah akhirnya mak juga yg dorang cari

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign