Fresh from the owner...

05 October 2012

Malas punya pasal.


masakan orang malas. hahaha... ni breakfast dua tiga hari lepas. biasanya dua keping keju aku letak dalam dua keping roti dan bakar. makan time cheese tu tengah cair memang marbeles la. sedap sehingga menjilat jari. aku meamng suka cheese. anak-anak ni pulak makan cheese macam tu je. kalau letak dalam roti kureng sikit makannya.

disebabkan bekas kecik tak ada, terpkasa la guna bekas gedabak ni. itu je bekas besi yang ada dan senang nak masukkan dalam oven. jadinya daripada sekeping roti dah jadi 4 keping roti. susun la dalam bekas besi ni. kemudian tavurkan cheese ikut suka banyak mana. letak la telur dua biji memandangkan ada 4 keping roti. letak sebiji tak sedap pulak nanti. taburkan dengan black pepper. pergh... sedap tu makan panas-panas. cheese pulak tengah mencair.

tapi risikonya berat badan kamu dan kamu mungkin naik sekilo sebab ada cheese dengan telur kan. aku? no hal punya. makan saja. hahaha...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. tapi nampak cedap la kan :)

    ReplyDelete
  2. kecur air liur sy dibuatmya... sy pg td bakar roti dgn cheese jugak kikikikiki...

    ReplyDelete
  3. halamakkk...mcm sedap lah...nantilah one-day boleh try buat...

    ReplyDelete
  4. wahhh, falsya pun penah wat gitu..bakar roti letak telur dlm..sedapnyeeee..;)

    ReplyDelete
  5. hohoooo..memang mabeles nampaknya...

    ReplyDelete
  6. js tak suka ank2 mmg suka cheese ni..hihi..sbb tu jarang msk guna cheese...haha..kesian plak kt anak2..tp elok jugak kan takde berat naik..ye tak?..hihi

    ReplyDelete
  7. mak aihh , mcam2 ko nie dikk
    x terfikir akak nie
    haaa leh cuba balik nanti ;))

    ReplyDelete
  8. alamak..ada risiko berat badan naik lah..tak jadi buat..huhu

    ReplyDelete
  9. MALAS2 PUN NAMPAK SEDAP...AISH..

    ReplyDelete
  10. pergh, marbeles, marbeles....saya suka!!!

    ReplyDelete
  11. huhu. mak aiii, sume di taruk dlm oven ehhh. senang keje. ;)

    ReplyDelete
  12. sedap tuh...mmg risiko mkn camnih hahahahha

    ReplyDelete
  13. nampak sedap la plak roti nih, bak sket wei

    ReplyDelete
  14. Salam ziarah...

    Sedapnya... ada cheese...

    Jemput ke blg akak --> cheezemaz.blogspot.com. Mana tau berkenan nk order serbuk cheese yg bila cicampur dgn air panas akan menghasilkan sos sesedap cheese wedge di KFC tu. Lagipun x mahal, hanya RM 10.00 bagi 200 gram (x termasuk courier). Diperbuat dari susu rendah lemak

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign