Fresh from the owner...

29 October 2012

Maaf, saya memang malas!!! (*_*)

ini satu-satunya entri untuk hari ini. sebabnya malas nak on laptop dan buka blog. tak ada mood la. mungkin sebab husben tak kerja semalam jadinya mood nak berblog pun ke laut la kejap. tambahan pulak Anis demam. balik dari kampung, malamnya tu dia tidur je. aku dah agak. sebabnya Alya dengan Azfar segarbugar tapi dia macam penat sikit je aku tengok. dalam hati aku dah rasa macam dia ni tak sihat je. bila nak bawak basuh badan, aku rasa panas je badan dia. ada la meragam sikit-sikit. tapi sikit je.

asalnya husben masuk kerja shift malam. tapi dah anaknya ni tak bagi dia kerja, jadinya dia tak pergi la. nasib baik la semalam tu kira OT je. aku kata aku tak kisah kalau dia nak kerja pun. pergi la. tapi dia kata tak apa. kesian kat anak. masa Alya demam hari tu, sama jugak. tak bagi dia kerja. dua hari la dia tak kerja. nasib baik OT jugak. dia kata: "Masa Kak Long demam pun abah tak kerja jugak. Tak adil pulak kalau time Kak Ngah demam, abah pergi kerja. Kesian dia." okay... aku on je la. sebabnya Anis ni anak abah. tersedar je nak abah. cuma time tidur malam je tak kisah abah tak ada.

pagi tadi pun dia tak berapa nak segar lagi. still tidur je. tapi bila dah petang baru la nampak cergas sikit. dia pun dah start makan. sehari tak makan, kurus je nampak. alhamdulillah... banyak jugak dia makan tadi. lega sikit hati mak ni kalau anak demam nak makan. kalau sebelum ni, anak-anak demam aku je yang handle sendiri tapi sekarang ni dah lain. dah ada husben untuk sama-sama kongsi penat tu. hehehe... masa tengah tunggu BIL dengan SIL balik daripada kampung (aku dah tidur dan husben kejutkan mintak masak nasi sebab SIL nak singgah rumah makan nasi) tu sambil tunggu nasi masak, ada la sembang-sembang kosong dengan dia husben. aku cakap kalau dia nak kerja aku okay je. bukan aku tak biasa handle budak-budak ni. time demam sebelum ni aku seorang jugak. bila dua-dua anak demam serentak pun aku seorang jugak tak tidur malam.

dia kata dia eksian kat aku. sebab tu dia nak tebus semula masa yang dia tak ada tu. itu sebab jugak dia cuba tunaikan apa yang aku nak. dan apa yang dia rasa aku nak. cumanya dia ata ada benda-benda besar yang dia tak mampu nak bagi sebab kewangan tak mengizinkan ke arah tu. dia tengah berusaha. aku cakap tak ada hal la semua tu. biasa la. dia kata itu kata aku. kata dia lain la pulak. ikut dia la kan. (^_^) aku tak ada la nak menyusahkan dia beli apa-apa pun. aku tetap okay-okay je dengan keadaan sekarang. semalam jugak dia bawak pergi tengok tempat kerja dia. jauhnya macam mana. memang jauh. sejam lebih daripada rumah.

Ya allah, lindungilah dia dari sebarang bahaya yang boleh mengancam nyawanya. semoga dia sentiasa dibawah lindunganMU hendaknya. amin...







my foot: masih berusaha membalas jejak. adehhh...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. bagus laa kalau dia dh ckp nk tebus balik...biar sama2 rasa,..nnt anak dh besar lain pulak cerita...mg anak cpt sihat yer..mmg laa kalau anak sakit,..kita yg ssh hati,..

    ReplyDelete
  2. xpa2 ambik mood dulu :)

    ReplyDelete
  3. kesian anis..semoga cepat sembuh ya anis..

    ReplyDelete
  4. moga anak2 cepat sihat.. bila mereka demam meragam kita tido malam pun tak lena

    ReplyDelete
  5. semoga anak2 cepat sembuh..anak2 lelaki saya pun tak sihat balik dari KL semalam..huhu

    ReplyDelete
  6. biasalah kdg penyakit M tu dtg hehehe
    harap semuanyer ok ye , take care!

    ReplyDelete
  7. semoga anis cpt sembuh....biaselah kdg2 rasa malas tuh memg ada...

    ReplyDelete
  8. la siannyer kat anis...skang ni mcm mn dh ok belum

    ReplyDelete
  9. syafakillah...moga Anis segera sembuh..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign