Fresh from the owner...

08 October 2012

Cuti memasak dan minta maaf.

hari ni cuti memasak. turn orang lain la pulak sebab selama seminggu ni aku je yang masak. hahaha... boleh pulak macam tu kan? tak ada la. bagi BIL aku rasa air tangan isteri dia pulak. asyik aku je yang masak, kesian jugak kat BIL. dia pun mesti ada rasa nak makan benda lain jugak kan? aku masak ikut selera husben. kalau dia nak makan itu, itu la yang aku masak. kecuali kalau dia tak cakap, baru la aku masak ikut kehendak aku sendiri.

jadik hari ni second chef kena rajin-rajin masak. jangan malas-malas. lempang lutut dua kali kalau malas. muahaha... masak udang ye hari ni. masak lemak cili padi udang kot. aku tak turun tengok. duduk memerap dalam bilik melayan blog. anak-anak semua tidur. join abah dia orang yang dah mengantuk tahap tak ingat tu. kalau anak-anak tak tidur sama, susah jugak la husben nak tidur sebab gangguan sentiasa ada. dia kata tak apa la. biar la. tapi aku kesian kat dia. nanti bila terkejut sebab anak-anak, sakit kepala pulak. tidur tak cukup dan tengah tidur kena ganggu memang akan buat kepala sakit kan? aku la. orang lain aku tak tahu.

nak minta maaf sebab apa ye? sebab ada yang belum sempat aku balas kunjungannya. ada yang dah lama. tapi akan aku usahakan. ambik masa sikit. sebab sekarang ni pun sibuk sikit dengan kemas-kemas rumah yang entah bila nak settle. bila anak-anak dah bangun tidur memang susah nak mengemas. nak susun atur barang letak kat mana pun memang pening. kalau aku pindah barang ikut suka, nanti time husben nak guna barang tu mula tercari-cari. aku jugak la yang dicarinya nanti sebab aku yang simpan barang-barang tu kan? bila cari tu ambik masa la jugak sebab aku tak ingat kat mana aku simpan. kotaknya banyak. nanti dengar la dia membebel.  ngeee...

kalau tak simpan, aku la yang sakit mata sebab hari-hari tengok. ini pun aku simpan dalam bilik kecik. kalau nak kumbah bilik tu pun tak apa. tapi yang pasti, aku la jugak yang kena kumbah dan cari barang tu sampai dapat. dan aku jugak la yang kena simpan balik. sebab tu, memang aku tak sempat nak BW banyak rumah dalam sehari. tapi aku try jugak la. ada yang aku sempat masuk je tapi tak tinggal komen pun. pada yang pernah jadik follower dan kemudian tarik diri (tak apa. tak marah pun), terima kasih sebab sudi jugak jengah blog kecik yang aku dedikasikan buat keluarga kecik aku ni. 

dan pada yang terus-terusan datang tu pun terima kasih. menghargai dengan line yang walaupun dah bayar tetap lembab macam siput. pesal entah. tension sebab tengah bw kadang-kadang laptop buat hal. kena bersabar kalau nak beli laptop baru. banyak benda kat rumah ni nak kena settle. walaupun husben bagi green light tukar laptop, aku belum lagi la nak pentingkan diri sendiri. dia habis nyawa kerja . nak siapkan rumah. nak bagi anak isteri makan. takkan la tak boleh tunggu sampai rumah ni settle baru tukar baru kan? aku okay je. cuma kamu dan kamu je la belum tentu okay kan? (^_^) tak apa. saya tetap okay.


p/s: kepada yang bernama FENDY, boleh bagi backlink tak? sebab dah dua tiga kali cuba masuk tapi tak boleh la. tak ada add blog.






my foot: entri aku panjang dan aku malas nak letak pic. hahaha...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. bestnya boleh gilir gilir masak camtu..

    saya ada jugak yang saya unfollow orang..tapi kalau orang tu tak update da berbulan bulan..saya unfollow la sbb kuota follow ada 300 je..kalau dia tak update baik saya follow org yg rajin update kan..hehehe..

    ReplyDelete
  2. saya hari-hari cuti masak,,hehehe

    ReplyDelete
  3. haha...once again backlink rosak ae...hehe..sory2..

    http://fendy1302.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. walaupun entry panjang, eza baca sampai abes jugak.. hehhe

    ReplyDelete
  5. hihihhii..tak tahu nak komen apa..sal......sal anak 3 sakit kepala,..saya anak sorang ni..cam nak pitam dah..banyaknya ragam...boring kot dia xdok kawan...huhuhhu sabar jer lah...

    ReplyDelete
  6. habis juga wani baca entry kak ni hehehe...wani cuti masak sedia kak oiii haha

    ReplyDelete
  7. saya ari2 masak..hihihi..

    ReplyDelete
  8. selagi umah tak kemas.. selagi tu kita akn sakit mata kan.. serabut je memandang :-)

    ReplyDelete
  9. ehehe..panjang bebelnye tuh..hehe

    salam...hai..bw sini sambil follow :))

    have a nice day

    ReplyDelete
  10. bestnye boleh ambil cuti masak...huhu.
    saya pun nk apply cuti masak la pasni..haha :D

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign