Fresh from the owner...

31 October 2012

Aji Noh Moto vs Hantu Kapcai.


saje je nak bercerita pasal dua buah filem ni. kebetulan hari tu lepas beli barang dapur sikit, husben ajak tengok cd. nak beli la memandangkan rumah tak ada tv kan. boleh jugak bagi budak-budak ni tengok. nak cari cd yang budak-budak boleh tengok bukan senang. terutama cerita melayu. ada yang berunsurkan entah apa-apa. kena la cari cd yang ada lawak-lawak dan pengajaran sikit-sikit which is memang susah nak carik dalam cerita-cerita sekarang.

Aji Noh Moto ni aku pernah dengar tajuk tapi tak tahu ceritanya macam mana. tak tahu jugak best ke tidak. tanya penjual tu okay ke tak cdnya. dia kata okay. so rembat yang ini satu. tawakal je la kalau tak best pun kan. esoknya time aku masak, budak-budak ni layan cd sambil aku jeling-jeling jugak tengok. boleh tahan la. ada moral values kat situ. Alya mintak ulang lagi dan lagi. dalam kereta on the way nak balik kampung pun tengok jugak. tak puas-puas. tapi rasanya Kerry lupa nak bawak sini kot cd tu. senyap je tak cakap apa pun. adehhh... Alya dah tanya cd ni kat mana. nak ulang tayang la tu. husben kata beli je la baru tapi aku la malas nak buang duit kat situ. hehehe...



Hantu Kapcai ni beli awal daripada Aji Noh Moto. dua kali tengok. sebab first time tengok tak berapa nak fokus. ini husben la nak tengok sanagt sebab kebetulan keluar daripada supermarket tu kedai cd tayang cerita ni. nampak macam sedap. tu yang dia tanya aku, boleh beli ke. beli la kalau nak tengok. kalau beli tapi tak tengok buat apa kan? adehhh...

apa moral values yang ada dalam cerita ni? meh kita cari dan godek bersama-sama. Hantu Kapcai ni ada Zizan, Remy Ishak, ada Fizz Fairuz dengan Neelofa. okay aku admit yang Neefola ni cantik je kalau pakai tudung. nampak macam budak baik-baik je. tak ada makeup sangat pun aku rasa. kalau dalam Aji Noh Moto tu ada Wawa Zainal. comel jugak budak tu kalau pakai tudung. dah tua bangka budak apanya lagi. watak dengan perwatakan sebenar tak sama ye. kalau first time tengok nampak macam sweet je pakai tudung dalam cerita tapi reality a bit sexy nak buat macam mana. itu kan ke filem. apa la yang kau merepek ni labu?! alahai...

dalam Aji Noh Moto, aku suka tengok watak adik dengan abangnya tu. walaupun abangnya kaki rempit tapi dengan adik dia Ya Allah, sayang bukan main lagi. sanggup la buat apa je untuk adik dia yang comel tu. walaupun dia tak berapa nak baik tapi dia usahakan untuk tunaikan hajat adik dia yang buta tu nak ke Mekah. ada la unsur-unsur lawak jugak. bengong jugak cerita ni sebab ada scene kena panah dengan kilat. kiranya balasan on the spot la tu Allah bagi. tapi niat baik insyaAllah... ada hasilnya. nakal pun tak semestinya tak boleh berubah. dan orang yang nampak baik dan kaya tu tak semestinya baik. ada la agendanya tu.

Hantu Kapcai ni kelakar tapi ada scenes yang aku rasa macam tak patut la. budak-budak mana boleh digest benda pelik-pelik ni. boleh pulak ada hantu yang mintak tolong dengan adiknya. macam cerita cina pulak aku tengok. cerita kat atas langit la. aisey... nak menjawab dengan anak-anak tu macam mana? Alya suak tanya macam-macam sampai satu tahap penat nak jawab. ada masanya kena simplified semudah yang mungkin sebab takut dia tak faham. abahnya jugak ada masa-masa surrender nak menjawab. bukan sebab penat tapi dia tu yang penat dan tak berapa boleh nak digest soalan anak-anak. hahaha...

apa pun, selamat menonton la ye. seronok jugak sesekali tengok cd ni. ye la aku dok layan internet je. bukan tengok sanagt cerita-crita ni. malas. ni pun ada dua lagi cd yang belum tengok. SAM dengan 29 Februari. nanti-nanti la tengok.






my foot: tension la dengan line ni. grrrr....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

  1. wak dh lama X masuk panggung jugakkkk.. uuuHUuu

    ReplyDelete
  2. santai santai boleh la layan kan cerita mcm nie..

    ReplyDelete
  3. cerita melayu sekarang banyak yang ntah apa apa ntah..huhu

    ReplyDelete
  4. nanti check url blog kat entry nie :)

    http://ikapukpuk.blogspot.com/2012/10/special-entry-lucky-draw.html

    thanks ^^

    ReplyDelete
  5. banyak betul cerita hantu2 tak seram skang ni kan.. diorang da takde idea baru ke..

    ReplyDelete
  6. tgk for fun bolehlah..
    banyak mengarut...
    budak2 memang kena bagi penerangan yang benar2 bijak r..

    ReplyDelete
  7. falsya baru je tgk cd hantu kapchai..mmg ade scene yg xpatut pun..xelok utk bdk2...

    ReplyDelete
  8. byknya cerita melayu skrg...

    ReplyDelete
  9. tp rmi ckp hantu kapcai best...pe2 pun kalo tgk jgn smp percaya kan...skang nih tgk drama ngan filem byk yg mengarut

    ReplyDelete
  10. tak penah tgk pun lagi dua2 citer nih..rasa mcm best je lak

    ReplyDelete
  11. as salam

    bestnya kalau pelakon kita semua jadi muslimah..baru mudah pengaruhi unsur positif kan :)

    ReplyDelete
  12. Ajinomoto tu okay ek? Boleh la tgk nnti.

    Saya pun dgr komen yg sama pasal hantu kapcai. Pasal cerita2 dari langit tu la. Mmg susah nak jawab kalo anak2 tanya.

    ReplyDelete
  13. dua2 citer ni wani xtgk lagi haha...

    done british council

    nuff bahagian sidebar dgn atas header xkeluar la nanti wani klik lg k :)

    ReplyDelete
  14. aji noh motor tu download je kasi anak2 tengok.. hantu kapcai belum lagi...

    dorang punya la bantai gelak masa tengok hari tu

    ReplyDelete
  15. lya dh tgk hantu kapcai...
    bagi lya ok la.... walaupon byk x logik.. cuma 1 babak y sgt2 berkesan & lya ngat ------>>> jahat budak jahat...... rasanya ni y palng kelakar kot... hehe

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign