Fresh from the owner...

18 September 2012

Selamat sampai sudah.

alhamdulillah... tiba ke destinasi dengan selamatnya seawal pagi tadi. ingat nak bertolak balik dari Dungun ke Johor pukul 3 petang. pukul 5.30 petang baru gerak. itu pun dalam sejam lebih gerak hujan turun lebat bukan main lagi. dengan jalan jammednya. pergh... memang salah timing la semalam. lenguh dalam kereta pun jangan cakap la. aku pegang Kak Ngah dengan Azfar sebab dia tak nak dengan orang lain. bila time dia orang tidur memang sakit la sikit badan sebab kedudukan akan jadik statik. seorang aku oegang. seorang lagi baring atas riba. nak gerak-gerak pun susah.

itu belum kira berhenti dua tiga kali. last sekali berhenti Pahang kejap jumpa my dad. insyaAllah... minggu depan balik lagi sebab barang tak sempat nak ambik. kereta penuh dengan barang-barang BIL dengan wife dia including some of our stuff la. terpaksa balik dengan satu kereta sebab  satu kereta lagi rosak. tak sesuai nak jalan jauh. setakat jalan dalam bandar tu okay la lagi. tapi kalau nak bawak balik Johor semula memang jadi masalah la. sampai kat rumah semula pukul 3.30 pagi. sambung tidur la. penat perjalanan tak hilang tengok pulak rumah yang macam kapal pecah. adehh... 

aku rasa kalau dah dua orang lelaki tinggal dalam satu rumah tanpa ada pengawasan memang macam tu la. lelaki bujang lain la. lelaki yang dah kawin ni lain pulak. husben selalu la jugak cakap rumah macam tongkang pecah. tak sempat nak kemas. penat balik kerja terus tidur. kalau tak boleh tidur pun tak ada semangat jugak nak kemas-kemas rumah. menunggu jugaklah si isteri balik untuk kemas the whole house. aku tak boleh start mengemas lagi kalau husben tak ada. kena tunggu dia balik rumah dan tengok anak-anak baru senang nak buat apa-apa. nak tunggu budak-budak ni tidur pagi lambat lagi. pukul 10 baru tidur agaknya. huhuhu...







my foot: update blog kejap dan BW serumah dua sementara menunggu husbenku pulang dari kota. hehehe...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. mesti hepi nak jumpa husband kan..

    ReplyDelete
  2. berkemasslah kita sekueknyoo yo.....hehee

    ReplyDelete
  3. selamat mengemas ye.. alhamdulillah sampai dengan selamat :)

    ReplyDelete
  4. kesian..rehat2 la dulu..biasa la orang lelaki..saya pun kalau nak mengemas kena tunggu anak2 tidur.. tapi diorang ni saya da biasakan tidur siang sekali. so sementara tidur tu boleh la nak berkemas.. tu pun kalau saya sendiri tak tertidur masa tidurkan diorang :P

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah dah selamat sampai... :-)

    ReplyDelete
  6. orang lelaki pun tahu penat balik kerja tak boleh nak kemas kan...mcm mana dgn isteri yang bekerja dan balik rumah kena kemas rumah pula.

    ReplyDelete
  7. dh sampai johor ye kak.. welkam to johor.. slow2 la kemas kak.. lama2 settle la kan.. tc yer sis.. :)

    ReplyDelete
  8. hehe..mai sini nk jamu kpoi secawan dua, mau..
    selamat malam kak

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah dah selamat sampai... :-)

    ReplyDelete
  10. berkemas la skrg ne eh?..eca pun baru nakl packing2 brg balik kk

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign