Fresh from the owner...

28 September 2012

Penangan scooter baru.


semalam dia orang main scooter tak hingat. dari tingkat bawah bawak naik tingkat atas. main dalam bilik. siap landing atas tilam lagi. tak apa la. asal dia orang happy. aku boleh jugak buat kerja lain kalau dia orang leka main scooter tu. bila aku dah siap semua dan nak turun ke bawah, dia orang lagi sekali scooter tu kat bawah. siap dengan basikal Azfar dia orang angkut sekali.

main kat bawah pun habis semua benda dilanggarnya. sampai aku pun kena langgar jugak. Azfar pun sama jugak. nak main scooter. basikal tu dia main kejap-kejap je. bear depan basikal dia tu bukan percuma. lepas keluar daripada econsave dia nak bear kecik tu pulak. aku malas nak bagi dia nangis-nangis. belikan je la. kesian bila tengok muka abah dia orang yang kepenatan tu.

petangnya, aku bagi la dia orang main kat laman sementara aku lipat baju. lama pun tak ada la besar mana. tapi cukup la untuk dia tiga beradik main kat situ. entah mana mana Alya ni main (extreme sikit dia ni), sampai terlanggar pintu pagar. sakit kejap tangannya. tapi dia sambung je main macam biasa. tak ada masalah. maghrib tu lepas aku siap cuci ikan dan nak bawak dia orang mandi, Alya tanya panas tak badan dia. aku rasa macam panas.

tapi memikirkan aku baru je lepas 'main' air, aku rasa mungkin sebab tangan aku sejuk aku rasa dia panas. sebab bila rasa dengan lengan, okay je. lepas mandi dan makan malam semua, aku checked sekali lagi dan memang sahih la Alya demam. panas pulak tu badan dia. ada meragam sikit la semalam sebab dia kata sakit dekat peha sebab peha pun terkena pintu pagar jugak semalam. adehhh...

penangan scooter baru la katakan. sampai demam-demam dibuatnya. (^_^)







my foot: still mengantuk sebab malam tadi pun tak tidur mana. kesian husben pergi kerja tak makan sebab aku tak masak. mengantuk punya pasal. huhuhu...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. seronok dpt scooter baru.huhuhuh

    ReplyDelete
  2. amboi..seronok sungguh diorang boleh berskuter..sampai demam..kena tengok jugak peha dia tu..takut lebam ke apa.. kesian..

    ReplyDelete
  3. alahai seronoknye diorang main scooter baru yer...

    ReplyDelete
  4. hurmm bukan main suke budak2 nie
    ok gak kann skuter nie dik
    anak akak sabriena ada pernah cakap nak kan skuter nie
    tapi kena fikir 2-3 kali gak akk nie sbb nanti amanina sure nak kan ;)

    ReplyDelete
  5. alahai ciannya alya..s emoga cpt sembuh ye syg.. biasa la kak anak2 nih.. klu dpt benda baru mmg main smpai lebam la.. lama2 kang boring la tuh.. hehe..

    ReplyDelete
  6. ank2 dpt mainan baru kan..suke..mak pon hepi

    ReplyDelete
  7. Kalau anak tak sihat, kita pun jadi letih sama kan...sabar je la...

    ReplyDelete
  8. umah js pun ada satu ..sekali sekala si kakak bsr ni naik..hihi..

    ReplyDelete
  9. dh demam plak! Anak aku pun sama calar barang perabot dilanggar, aku pun dilanggar kalau men, sabar ajelah!

    ReplyDelete
  10. Syok sgt dia main scooter tu smpai demam xD

    ReplyDelete
  11. hehe seronok sgt tu dpt mainan baru. sampai demam2 eh alya tu.

    ReplyDelete
  12. wah happy jer dorang kan dgn scooter tu hehe

    ReplyDelete
  13. seronoknya dorg yer.. sampai dmam2.. hihi

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign