Fresh from the owner...

21 September 2012

Demam Adam dan Hawa belum juga kebah.

sengaja nak bercerita pasal drama yang tengah hangat dipasaran Malaysia ni. hehehe... aku bukan tengok pun. saja je nak join sekaki. sebelum ni baca novel je tapi belum tertarik la nak tengok. kadang-kadang version novel dengan drama ni tak sama. boleh jadi ada orang terlebih feeling baca novel. ada orang lain pulak terlebih feeling tengok abam aaron. (^_^)

ala... mengaku je la. majoriti yang tengok drama ni nak tengok abam aaron je. teruja dengan ketampanan, keromantikkan abam aaron tu. betul tak? hah, tak mengaku le tu. aku pun tak ada la nak bercerita panjang pasal drama ni. dah tak tengok nak cerita apa kan? tapi Aisya Sofea sebagai author novel ni memang best la. aku suka dengan hasil penulisan dia. tak payah nak cerita panjang-panjang sebab semua orang dah tahu ceritanya macam mana. ending pun orang dah boleh tahu sebab buku ni terbitan Alaf 21.

syarat untuk buku-buku Alaf 21 ni mesti ada konflik dan berakhir dengan happy ending. no sad and tergantung ending. sebab usually pembaca nakkan happy ending je walaupun hidup ni tak selalunya berakhir dengan kegembiraan je. tapi tak apa la. dalam novel je. lepas baca boleh berangan hidup sendiri macam tu walaupun realtinya tidak. tak ada salah pun nak berangan. daripada angan-angan boleh jadi kenyataan kecuali angan-angan Mat Jenin ye. angan-angan macam tu tak ada maknanya. berangan la sampai ke sudah. hehehe...








my foot: aci tak taip banyak tu je untuk entry Adam dan Hawa ni? hahaha... saja nak memeriahkan 'majlis'.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

  1. Aah best la drama ni.. novel dia tak baca pun tpi nk tnggu tiap2 hari drama dia keluar tu mmg menyeksakan hahah..

    ReplyDelete
  2. hiihih..saya pun tak tgk drama nie..buat ape nak tgk suami org tuu...baik tgk suami sendiri...lagi baik..hihihihihi...saya sejak ada anak..jarang tgk drama.....jgn marah yer peminat tegar drama adam hawa...

    ReplyDelete
  3. saya pun xtgk cite ni kak...

    ReplyDelete
  4. mmg tak kebah2 la..semakin memuncak demam tu adalah..hihihi..dah la semua drama tu ada 80 episod..jawabnya ramai la demam sampai taun depan..

    ReplyDelete
  5. setakat ari nie .. akk ikuti lah
    mcm semalam tgk 15 minit sblm habisss berebut ngan anak huhuh

    ReplyDelete
  6. bedal jela cerita apepun janji blog ter'update. muahahah :D

    sy peminat tergar drama ni. kui3 :p

    ReplyDelete
  7. betul tue memang demam nie belum kebah...masih panas cam goreng pisang kikiki

    ReplyDelete
  8. g jugak yg belum jangkit demam ni..ekeke

    ReplyDelete
  9. Semuanya demam drama adam dan hawa ya....

    ReplyDelete
  10. bes cite ni lagi2 abam aaron yang belakon. pheww. hihi

    ReplyDelete
  11. tak ketinggalan menonton cite ni. huhu. novel nye belum bace lagi. ;)

    ReplyDelete
  12. sy tak ikut drama nie..lgpun sy tak minat sgt pun aaron aziz tu.haha

    ReplyDelete
  13. mesti tgk la citer ni...yg xmenahan tu wani siap ulang baca novel dia skang ni muahahaha

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign