Fresh from the owner...

02 August 2012

Sudah bertindik.

apa yang tindik-tindik ni? hidung ke? hahaha... banyak la kau punya tindik hidung. alkisahnya nak publish entri ni semalam. tapi line slow kan. so, hari ni la baru boleh publish. itupun taip cuma suku jalan je. ni kiranya aku taip baru la ni. aku memang plan nak tindik telinga budak berdua ni dah lama. jadinya baru-baru ni aku tanyakan husben boleh ke tidak potong rambut budak-budak ni sebab nak tindik kan? kalau Kak Long dengan rambut panjangnya tu takut jadik masalah pulak. kalau dia suka ikat tak apa.

dan Kak Long tak bagi gunting pun rambutnya. marah okay. tapi maknya ni buat tak tahu je. ikutkan dia memang la. tak suka rambut pendek. tapi kalau rambut panjang tak bagi ikat. Kak Ngah okay je. lepas gunting tu, ingatkan nak balik terus je. tapi Kak Ngah la cakap dia nak sangat tindik. so, aku bawak la pergi tindik telinga dia orang ni.

subang masing-masing pilih sendiri warnanya. memang menangis la budak dua beradik ni kena tindik. muahaha... tapi kejap je. lepas tu okay je. terkejut kot sebab kena 'tembak'. zaman aku dulu time tindik telinga paki jarum je kot. ingat-ingat lupa dah. dekat lubang telinga tu letak benang je. kesan tindik tu hampir kapus jugak tapi ada sekali tu aku try cucuk dengan lidi. eh, ada lubang lagi la. pakai la lidi tu sampai la aku beli subang sendiri. lama jugak pakai lidi kat telinga. anak-anak ni aku nak try macam tu jugak. tak ada la rasa sakit sangat. jadi tahun ni beraya dengan telinga bertindik la ye. hehehe... (^_^)

jom layan pics:-

dalam pada nak gunting rambut, sempat merungut lagi Kak Long.

nampak steady. tapi kemudiannya menangis. entah apa-apa la Kak Ngah.

dah pendek rambutnya.

ini budak yang menangis tu.

subang Kak Long.

subang Kak Ngah.









my foot: balik ke Johor tu bukan balik kampung. saja nak jalan ke sana for two weeks. tahun ni beraya kat Pahang je kot.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

  1. saya dulu tindik sampai 2 kali sbb lubang dia kambus..dulu gak ada kawan tindik telinga ngan pin...pastu kena pakai pin tu ngan kunyit seketul beberapa minggu..cian dia...hehehe..tapi kalau tindik telinga nie..org2 dulu kata,..tak leh kena hujan..nnt bengkak...

    ReplyDelete
  2. mau juga tindik telinga tu...rambut pendek pun ttp comel eheeee

    ReplyDelete
  3. mau juga tindik telinga tu...rambut pendek pun ttp comel eheeee

    ReplyDelete
  4. comelnya dah bersubang...:)

    ReplyDelete
  5. Pendek dah rambut dia :)
    Lps gunting tindik pula.. ;) lubang kt telinga saya pun tak tutup. Walau dah berpuluh tahun tak pakai anting2 ;) dulu pakai jarum je..

    ReplyDelete
  6. Alolololo!!
    Kak Ngah sedih kene potong rambut ke?!
    Comelnya dah bertindik..
    Hi3!!!

    ReplyDelete
  7. utnuk raya yer...anak eam tak boleh lama pakai subang camni..nanti naik kudis,,huhuhu

    ReplyDelete
  8. makin comel la bersubang yer.. sy dh lama x pakai subang kak.. ntah ader ke x lg lubangnya nih.. hehe..

    ReplyDelete
  9. amboii lawa dah ada subang kt telinga..:)

    ReplyDelete
  10. bestnya ada anak pompuan boleh bertindik bagai.. cantik la telinga kak ngah raya nanti

    ReplyDelete
  11. wah sega dh kaklong n kakngah.zaman sy dulu pun pakai tembak gak.dh beso pun terkejut,tmbah pula kecik cam derang.padan la nangis pun.hihi

    ReplyDelete
  12. wah...berani tindik.eca tgk org tindik pun da takut.hehehe.


    akak,nnti eca emailkn signature tu,eca bgi byk pilihan kt akak.hehehe

    ReplyDelete
  13. ahhahah cute dahhh
    dah ada tindikkk
    yelahh ko dikk
    pestime tuu tindikk ;))

    ReplyDelete
  14. wahh...dah bertindik dah ha anak2 dara nie...YM nie dah jadi mak org pun still takmo tindik tinge...tak caya?heheh...caya la...telinga YM allergic..sensitive

    ReplyDelete
  15. anak g pun dh bertindik juga...tahun lepas...pastu melaram lah dia..suh abahnya beli subang emas...amek kaww...hik2...

    tindik guna jarumm?? br tgk jarum dh pengsannnn....hehee

    ReplyDelete
  16. alahaiii comel plak dah tindik ni.. ni yg rs nak tindik kat alisha gak ni.. hihii

    ohya, kak, dia ada bius or pe2 tak sblm tindik ek..?.. nangis lama ke sekejap?... dia tindik guna apa yer?.. brp rm sekali tindik?

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign