Fresh from the owner...

12 August 2012

Mencari Cinta.



masa belajar dulu Krangkraf adalah tempat wajib aku and the gang terjah untuk buat assignment. senang nak deal dengan dia orang. senang sangat tu tidak la. tapi dapat kerjasama yang baik sangat. masa tu dapat kenal novelis. dapat baca manuskrip asal yang belum diedit. dalpat tengok macam mana dia orang proses cover novel. daripada mula-mula sampai la akhirnya. tengok proses printing semua. memang seronok la. Ana, ingat lagi tak semua tu? okay... bukan nak bercerita tentang itu. tapi nak bercerita tentang novel kat atas ni.

novel ni dah lama. cover novel ni jugak kita orang pernah tengok penghasilannya. siap ada dapat copy lagi. entah aku simpan entah tak, aku pun dah tak ingat. nanti aku cari. salah satu daripada apa yang kita orang kena belajar dulu adalah dengan pergi ke library. cari buku yang paling daif. kemudian design jacket untuk buku tu. memang pening-pening lalat jugak tapi seronok sangat. adeh... melalut lagi!!! buku ni bila baca rasa macam pengalaman diri sendiri je. sebab ada persamaan jalan ceritanya dengan jalan cerita aku. tak payah cari la novel ni. gugel je. baca sinopsis dah. hahaha... ada ke yang nak cari?

bila baca rasa macam... Ya Allah, lima tahun terbazir dengan sia-sia sebab menunggu sesuatu yang tak pasti. hahaha... setia aku ni rupanya. ceh, podah!!! cumanya bila aku start to have a relationship dengan dear husben ni baru la si polan bin si polan ni cakap pasal perasaan dia. tapi kalau tak sebab dia tak ada la pulak aku nak terima husben kan? perjalanan hidup mungkin jadik sebaliknya. setiap apa yang Allah aturkan tu adalah yang terbaik. kita diuji setiap masa. tabah dan kuatnya kita bergantung kepada betapa kita yakin yang kita diuji sebab Allah sayangkan kita juga adanya. mood nak menulis cerpen ada tapi tangan ni macam malas-malas je nak menaip. ngeee...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. wani suka juga baca novel hihi

    ReplyDelete
  2. zaman blajar dulu, mmg novel melekap kat tgn, nak tido pun sempat baca novel lagi, tp sekrg, kalo bwk novel masuk bilik, jwpnye 2 mukasurat ja, lepas tu novel tu tgk akak tido...hehehehe

    ReplyDelete
  3. taip je saya ni kaki baca :)

    ReplyDelete
  4. kebetulan sama ker ni..hihi..anak sy suka la ni kalau dpt novel..sy dulu pun suka..akhir-akhir ni jer dh malas nk membaca novel..mood banyak membaca blog plak sekarang..:)

    ReplyDelete
  5. takde jodoh :)
    dan mmg jodoh dgn suami ;) apa pun mesti ada hikmah disebaliknya. Allah lebih mengetahui

    ReplyDelete
  6. kesimpulannya semua yg berlaku ada hikmah :-)

    ReplyDelete
  7. tak perlu mencari cinta .. kerana cinta akan dtg sendiri pd kt .. cinta itu lah yg terbaikk dan kekal buat kt .. opss.. terjiwang pulak ..;p

    moga jodoh akak kekal dgn asben

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign