Fresh from the owner...

27 August 2012

#@%^$*&^$... apakah?

tajuk tak ada kena mengena dengan entri. aku ada mood nak buat entri. ada mood jugak nak blogwalk tapi line tak ada mood. macam mana? adehhh... sabar je la! memang kena sabar selagi menjadi pengguna broadband kan? semalam dah cakap dengan husben nak pakai streamyx bila dah sampai Johor. husben kata okay je. eh, dia ada cakap apa-apa ke?! muahaha...

aku jejak kamu dan kamu secara perlahanlahan ye. sesuai dengan keadaan line yang tak berapa nak bagus ni. bukan senang nak tunggu dia loading satu-satu page tu. kalau waktu malam tu siap tertidur lagi. sedar-sedar page loading tapi tak keluar apa pun. huhuhu... memang sedih la jugak. celcom memang ada problem sikit la sekarang ni kan? even line phone pun tak berapa bagus dah coveragenya. kadang-kadang kalau sent message tak sampai-sampai. my SIL lagi la. BIL sent mesej sebulan lepas, dia baru replied hari ni. dia kata baru masuk mesej tu. terpinga-pinga la BIL tu bila SIL balas mesej dia.

tadi dah jumpa dengan cikgu Kak Long. dan inform yang this week would be the last week dia sekolah. bulan depan dah nak pindah Johor kan. lepas tu inform the father mintak dia check dengan tadika area perumahan tu pasal kemasukan next year. tadika tu dah jadi dua sesi pasal permintaan ramai. tadika terbaik area situ. husben ada cakap pasal tadika tu sebelum ni. dan jiran depan rumah pun ada cakap jugak. 

dia dah booked untuk anak dia. booked saja RM100. dan anaknya dapat sesi petang. aku tak kisah pun sesi pagi ke petang. sebab memang dekat dengan rumah. kalau tak dapat pun ada lagi tadika lain yang berdekatan. jalan kaki pun sampai. memang tadika banyak tapi kalau boleh nak jugak yang environmentnya bagus untuk anak-anak dan sesuai dengan dia orang. tengok la macam mana keadaannya nanti. so, thursday akan jadik hari terakhir Kak Long kat PASTI. aku ada la nak bagi makan-makan sikit kat budak-budak tu. plus nak ambik pics dia orang ramai-ramai. Kak Long ada la kenangan dia sekolah kat situ kan.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. klu line tk ok, mmg gerammmm je kn...:-) haihhh

    ReplyDelete
  2. alahai..line punya pasal.

    ReplyDelete
  3. kalau line senak memang lah dikk
    huhuhu sakit ati nak update & BW .. ;)

    ReplyDelete
  4. Makin upgrade makin slow linenya. Thn lps balik Kelantan ok. Kali ni slow sgt.

    Nak pindah ya..

    ReplyDelete
  5. makin dekat dah akak nak pindah kan.. alhamdulillah akhirnya akak n ank2 dpt gak duk bersama dgn husband akak.. :-)

    P/s : sorry kak, dh lama xjenguk.. skrg ni mmg jarang on9 or bw.. kandungan makin besar makin terbatas ngadap komputer...

    ReplyDelete
  6. kak..smlm sha mmp akak..kita hdp bjiran..ada2 ja kan :P

    ReplyDelete
  7. pakai streamyx..pasti puas hati cumanya x leh bawa keluar la..duk setempat jer..:)

    ReplyDelete
  8. mmg celcom prob sekarang kan.. mmg geram..

    nak pindah ye.. selamat mengemas ye :)

    ReplyDelete
  9. biasalah line pun macam kita gak..kekadang semput..hihii..

    ReplyDelete
  10. hai kak hihihi...line lembab memang super meluat kan

    ReplyDelete
  11. wah...lepas ni dah duduk sama lah ye...alhamdulillah

    ReplyDelete
  12. wah....best jer dengar anak masuk tadika kan...

    ReplyDelete
  13. Bagus. Amik la gmbr kenangan untuk kak long. Kalo tidak nanti jadi la macam kita masa kecik2 dulu, nak amik gmbr bukan senang yetak? Pastu kenangan tu lupa camtu je.

    ReplyDelete
  14. dulu2 aku kecik tak de pun mak ayah aku amik gambar kenangan uwaaaaaaaaaaaaa nak wat camner, dulu aku org susah.....tadika aje 3 sekolah aku bertukar2...apa pun alhamdulillah dpt gak sekolah....tima kasih kat mak ayah anto aku blaja....alhamdulillah gak jadi org huhuhuhu wei nanti bebila aku free, balik johor leh la kita jumpa kan!

    ReplyDelete
  15. lya pon bru leh on9 ni... laptop wak hal... berhari xleh buka blog..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign