Fresh from the owner...

25 July 2012

~ WW #37 ~ As free as a bird!!!





my foot: sesi bebas meneroka. bila anak-anak bertanya: "Ibu, boleh tak saya...?" dan aku pulak menjawab: "Pergilah bermain sayang." macam iklan MILO la pulak. muahaha...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

  1. a'ah jhn halang budak2 nak bermain selagi tak membahayakan diri dan org sekelilig.. kaalau kita banyak menghalang nanti otak budak2 tak berapa nak berkembang

    ReplyDelete
  2. seronok budak2 kalau dpt halaman yg luas cam kt kpg..byk benda yg dia boleh explore...rs lebih berkembang minda tu

    ReplyDelete
  3. dapat bebas camni mmg seronok amatlah dorangkan :).. kita yg melihat pun kdg2 tersenyum

    ReplyDelete
  4. kalau saya belom anak soal habis cakap dah tak boleh...heheh saja nak menyakat anak.. pastu dia kata dina belom cakap habis lagi.... hehehhe

    anak2 suka bermmain...tambah boleh bebas macam ni...

    ReplyDelete
  5. seronok rumah ada halaman..anak-anak pun boleh main dgn tenang

    ReplyDelete
  6. sama aja cam anak2 akak, sronok kalo dpt lepas bebas.

    ReplyDelete
  7. best kwsn umah akak ni.... seronok main kan. :-)

    ReplyDelete
  8. hehe, KA pown begitu juga ngan anak2 but kena pantau lah

    ReplyDelete
  9. umaha akak luas n lapang kawasan bebas anak2 nk main...seronok la

    ReplyDelete
  10. best laa mereka bebas ..yer...

    ReplyDelete
  11. luas kwsn rumah nih kalo wat mini tmn permainan bgus nih...

    ReplyDelete
  12. Best la dorang dpt main...ni baru free as a bird. Tempat kawasan saya xde mcm tu..free x mcm bird sgt..hihi :p

    ReplyDelete
  13. Wahhh!!! Mesti happy bebudak ni dapat bebas bermain :)

    ReplyDelete
  14. kasi je derang main, biar derang bebas tapi masih terkawal, anak2 aku kesian, nak men gayut2 pun susah, umah teres, pokok pun kalau gayut mau patah, penyudahnya gayut la kat buaian umah tuh....3 bradik gayut penuh buai tuh.....kalau cam anak2 ko ni mesti seronok derang, tingat aku time kecik2...duk kampung, jadi budak kampung memang best, sangat bebas! bebas yang masih terkawal ok!

    ReplyDelete
  15. budak2 kalau dapat bebas ibarat dunia ini mereka yg punya..

    ReplyDelete
  16. kanak2 perlu diberi sedikit kebebasan begini untuk meneroka alam..baik untuk perkembangan otak mereka...wah..! macam iklan milo jugak..

    ReplyDelete
  17. alahai baiknya ibu :)

    ReplyDelete
  18. bermain adalah sesi pembelajaran buat anak kecil.biarkan mereka bebas spt burung kan..:)

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign