Fresh from the owner...

22 July 2012

Sakit kepala di bulan mulia.

berbuka seadanya. sebabnya hari pertama puasa ni sakit kepala la pulak. tolong my sis time berbuka tadi pun cuma kupas bawang dengan buat air je. hahaha... dah siap tu sambung semula baring. bila hilang sikit sakit, bangun buat kerja lain pulak. bila sakit, baring semula. makan pun cuma dua ketul roti sosej dengan air bandung dua ke tiga gelas macam tu la. Azfar tidur. mujur jugak dia dah makan sebelum ayah aku bawak dia berjalan-jalan. tidur atas motor.

lepas makan, angkat dia bawak masuk bilik. sambung tidur dalam bilik. sebabnya kalau terus bukak mata lagi sakit berdenyut-denyut dalam kepala. migrain sudah datang ye. Kak Long dengan Kak Ngah bawak diri la. dah besar ni lain la sikit. bangun-bangun tadi tengok anak-anak berdua tu dah tidur. alahai... kesian pulak. tidur seadanya jugak sebab tempat tidur tak sempat kemas. 

Kak Long hari ni puasa sampai pukul 11.10 pagi je. alhamdulillah... tak apa la. niat pun cuma nak ajar dia berpuasa. bukan nak paksa dia. kalau dia boleh berpuasa sampai habis, tu satu bonus. kalau tak tu tak apalah. (*_*)

nak sambung BW kejap. hari ni langsung tak buka computer sebab sakit kepala punya pasal. husben kata macam mana nak ke Johor kalau awal-awal dah skit kepala. meaning siapa nak tengokkan aku kalau dia kerja. boleh je. nanti kalau dah duduk sana, aku kena tengok diri sendiri jugak. hehehe...






my foot: berbukalah kita seadanya ye. jangan membazir di bulan Ramadhan ni. smpai sekaran ni aku tak makan nasi pun lagi. hebat betul perut ni di bulan mulia. kenyang je. (^_^)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. moga cepat sembuh ye sis...bgsnya si silik leh tahan sampai 11.10 a.m...hari ni kasi up sikit...hehe

    ReplyDelete
  2. klo sis x keberatan tolong VOTE utk sy...hari ni last undi...andai sis sihat...

    juz taip UNDI 24..sent ke link bwh ni:

    http://behindthescene1702.blogspot.com/2012/07/segmen-i-love-my-blog-tamat.html

    ReplyDelete
  3. sakit kepala...sebab angin kot....semoga hilang sakit kepala nanti ya....

    ReplyDelete
  4. seronok kan anak dah belajar posa. ok la mula2 sampai kul 11. lama2 dia akan biasa.

    ReplyDelete
  5. cukup dgn kurma dan susu pun dah kenyang kan. ;)

    ReplyDelete
  6. Sama mcm suami saya smlm. Nk buat mcmana dah nk sakitkan. Take care.

    ReplyDelete
  7. alala..smoga cpt smbuh ya kak..mkn nasi la dlu kak

    ReplyDelete
  8. sakit kepala memang tak boleh tahan, sama gak cam akak. akak sahur tadi aje baru jamah nasi, berbuka semlm, ngan bihun goreng n puding jagung aje

    ReplyDelete
  9. semoga cpt sembuh..bagusnya si kakak dh pandai puasa.aiman hari pertama pukul 9 pg dh lapar.hehe..

    ReplyDelete
  10. arini camner dh ok ke..?

    ReplyDelete
  11. baguslah dah start ajar kak long puasa :-)

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign