Fresh from the owner...

20 July 2012

Roti kesukaan saya.


semalam cari roti ni. boleh buat makan sahur. makan dalam bilik je la. sebabnya budak-budak ni kalau awal pagi mudah sangat bangun. nanti susah pulak nak bersahur. kalau Kak Ngah dengan Kak Long tu okay lagi kot. tapi Azfar macam susah sikit la. cuma Ramadhan kali ni plannya nak ajar Kak long puasa. aku rasa dia okay kot. tapi ikut kemampuan dia la nak puasa sampai setakat mana. tengok la macam mana nanti. sebab dia pun macam excited jugak nak puasa.

berbalik dengan cerita roti yang sedap ni. hehehe... my sis orang pertama yang beli. biasa beli potato bun pun yang kosong je. aku tak makan sangat. tapi yang ini ada inti custard kat dalamnya. first time try, boleh tahan jugak rasanya. cicah dengan nes lagi sedap. Azfar pun kalau nampak air mesti nak ciacah semua benda yang dia pegang. keropok pun nak cicah dalam air. adehhh... apa la adik sorang ni. roti ni jenama Top Baker. kalau nak rasa boleh la cari kat kedai-kedai berdekatan anda. (*_*)

tapi roti ni jarang ada. semalam pun tak ada. tak sampai lagi kot. hari tu aku ternampak yang intinya coklat. tapi tak ambik. tak tahu pulak macma mana rasanya. leaps daripada tu tak nampak lagi yang intinya coklat. yang ada pun cuma yang custard ni je la. kalau husben balik sesekali tu, dia sediakan stok biskut dengan roti. in case aku tak dapat nak bangun sebab anak-anak ni la. kali ni kena cari sendiri. huhuhu...

husben belikan.


masa balik hari tu, husben belikan ini. actually dia carikam ini untuk aku walhal aku tak mintak pun. dia cakap dia teringat aku pernah cakap pasal coklat baru ni. tu yang dia cari tu. dia pun tak pernah tengok pun coklat ni tapi tahu pulak dia amcam aman rupa bentuknya tu. dia beli dalam 5 packs. yang ini mini. yang besar macam yang aku mula-mula beli tu dah tak ada dah. alahai... suamiku!!! okay, dah nak masuk Ramadhan dan sekali lagi puasa tanpa husben. kepada yang senasib tu, tak apa la. redha je la kan?  (-_-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. akk pun suke roti nie , lembut je kan dik

    salam ramadhan dik .. semoga dpt menjalani ibadah puasa dengan penuh barakah ;)

    ReplyDelete
  2. eB pn suker. sdp n gebu ;p

    salam Ramadhan dari TLf & maafkan segala slh & silap... smoga Ramadhan kali ini, IBADAH kiter lebih diberkati. aminnnnnn

    tc yer :)

    ReplyDelete
  3. x pnh lg mkn rosti ni sis..dgr sis citer cam mabeles je..nanti klo sy jumpe kt market sy grab terus..hehe
    slmt menjalani ibadah puasa esok sis :)

    klo sis free...nak mintak sis tolong VOTE utk sy..ada dinyatakan lam entri sy..andai sis free la...

    ReplyDelete
  4. hehe kak roti yg kat atas tu baru je wanimkn bfast tadi hahaaaa

    ReplyDelete
  5. Jarang mkn roti..hihihii...

    ReplyDelete
  6. saya kalau sahur..mesti makan nasi ...kalau tak dapat nasi mau ketar lutut nak berdiri...

    ReplyDelete
  7. salam...

    suka roti chicken floss..hehe

    salam ramadhan, semoga ramadhan kali ini akan memberi seribu rahmat buat kita semua.

    maaf andai ada tersalah bicara.

    ReplyDelete
  8. Pernah jgk rs bun tu..mmg sedap lg2 inti custard tu kan :))

    ReplyDelete
  9. makan roti dan cicah air..dah boleh bertahan puasa sehari kan.

    ReplyDelete
  10. ni ja mknan sha lau d hostel jimat hehe

    ReplyDelete
  11. sedap roti ni ..pastu cicah milo..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign