Fresh from the owner...

19 July 2012

Puasa untuk buat fisio.

ini entri last bercerita pasal Azfar kat wad. hari Rabu awal pagi nurse bagitahu mintak puasakan Azfar sebab dia kena buat fisio. puasanya start pukul 9.30 pagi. ahli fisio datang pukul 11 pagi. ada tiga orang yang kena buat fisio ni.

Azfar tengah buat fisio.


tujuan fisio ni untuk sedut segala kahak-kahak yang ada. yang baju putih tu pelatih. yang dua orang lagi tu meamng dah habis belajar. memang kerja kat hospital ni la. first day Azfar buat fisio, yang adik berdua ni dok cerita pasal nak beli LCD tv murah. adehh... sabar je la kan. hari kedua, bercerita pasal biskut raya kot. (",) dengar je la. mulut bercerita tapi tangan buat kerja tak apalah. kecuali la pelatih berbaju putih tu. dia senyap je. ditanya baru dia jawab.

Azfar setiap kali masuk dalam bilik ni mesti menangis. baru sampai kat depan pintu dah menangis. dia dah tahu bilik tu untuk apa. buat fisio ni lagi la. sebab dia kena bedung ye. perasaan ibunya? hmmm... redha sajalah. tapi azfar sekejap je buat. sebab tak banyak sangat kahaknya. lepas dah buat fisio, siap boleh babai kakak-kakak tu lagi. muahaha... oh ya, tujuan puasa sebelum fisio tu tak nak tengah dia orang sedut keluar semula isi perut. sebab tu disuruhnya puasa. senang. tak sedut makanan pun ye jugak. ngeee...






my foot: pada yang bertanya, alhamdulillah... Azfar dah pulih sepenuhnya. dan eB ada tanya apa maksud IZZ kan? IZZ tu maknanya KEKUATAN.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 comments:

  1. gitu la dorang ni kalau but keje..aduhai..ada aje cite yg nk sembang..buat keje la...

    ReplyDelete
  2. hsp dikk sape2 punn x suke tau .. huhuh nie kan budak .. tapi kalau x buat sian lak kat asfar kan ..

    ReplyDelete
  3. seb baik mulut riuh tapi keje jalan...kalo tak siap le kite hangin same ekekeekek...

    ReplyDelete
  4. ooo..kuatnya awak..kalau saya da mencurah curah air mata kesayuan.. tak sampai hati.. tengok doktor bubuh gam kat dahi damia aritu pun dah nak meleleh air mata..nasib baik suami saya halau keluar tak bagi tengok..huhu..

    ReplyDelete
  5. kesian gak tgk azfar buat fisio sampai kena bedung...tp utk kebaikan azfar juga kan...

    ReplyDelete
  6. hmmmm..kalau jumpa nurse camtu mmg saya akan tegur time tu juga..kang tangan je jalan tapi penumpuan ke laut..camna..bahaya tau dear.

    ReplyDelete
  7. sedut kahak? nape ek..seleseme ke?

    ReplyDelete
  8. klu sy pun x snggup kot nk tgk.. Alhamdulillah azfar dh sihat ye kak.. moga terus sihat la yer encem boy..

    ReplyDelete
  9. budak praktikal, mestilah sopan je kan..hihi

    ReplyDelete
  10. hahhaa..meriah btol diorang buat keje.sambil keje, sambil sembang :)

    ReplyDelete
  11. huhu.. sian tengok kene bedung gtu.. moga cepat sembuh ye azfar, amin

    ReplyDelete
  12. my baby boy pun kena buat camni jugak...sedut kahak...tak sampai hati nak tengok, kan...

    ReplyDelete
  13. gitulah..tu yg bt saya geram..ada ker..org tengah sakit..depa dok sembang kan....
    azfar dah sihat yer..alhamdulillah..

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah azfar dh sembuh......

    ReplyDelete
  15. Ooo..fisio tu utk sedut kahak ke? Selama ni ingatkan fisio tu exercise untuk org yg lumpuh atau cedera otot atau tulang. Hehe.

    ReplyDelete
  16. sedih tengok kalau ank time camni...kesian pun ada..teringat time anak js sakit dulu...tp tawakal je lah doc buat...demi utk dia sembuh kan...

    ReplyDelete
  17. Allahuakbar siannya azfar, semoga segera sembuh hendaknya, tak sanggup tgk anak dalam keadaan mcm ni

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign