Fresh from the owner...

26 July 2012

Peneroka? Aikkk...?!

tajuk entah apa-apa. saja je tu. aku bukan anak peneroka pun. ini sesi meneroka. susulan wordless semalam. tentang betapa gembiranya anak-anak ni bila kita bagi dia orang keluar rumah. petang-petang boleh la main kejap kat luar sebelum mandi. petang tu pun dah pukul 5 lebih. sebabnya kalau pukul 4 tu pun still panas. anak-anak ai ni manja you. bukan boleh kena panas. nanti lain pulak kejadiannya. ngeee...

kadang-kadang bukan sebab dia orang tak tahan panas tapi panas sekarang ni lain macam sikit. Kak Long baru je baik demam, batuk dan selesema. masih dalam proses baikpulih. Kak Ngah semalam demam, batuk dan selesema jugak. Azfar pun sama. selesema. adeh... baru je baik dari sakit dah sakit semula. puncanya bila ada anak buah ni yang selesema dengan batuk dok cium-cium Azfar. dia kan still dalam tempoh pemulihan walaupun dah nampak aktif lebih daripada biasa. 

tapi setiap sakit yang Allah turunkan ni ada sebabnya. kadang-kadang kita je yang terlupa. okay... sila check!!! peringatan untuk kita yang selalu alpa. adoiii... mukadimah panjang berjela-jela. meh, tengok pics dia orang dulu la ye.







sesi bermain yang menggembirakan. senang hati tengok dia orang happy. tak ada la nak bergaduh 24 jam kan? pening kepala mak ni. hahaha... Azfar kalau dapat keluar meamng dia explore semua benda. adeh... meamng penat la nak kejar dia seorang. bukan apa, risau dia mengutip je. duduk kampung macam ni la. seronok. macam-macam benda boleh main. tapi anak-anak sekarang ni tak macam aku masa bebudak dulu. banyak benda yang aku main yang dia orang tak main lagi dah.

lagi satu kalau dulu, kejap pergi rumah orang ni main. kejap rumah orang tu. sekarang ni dia orang sama dia orang je. tak ada la kawan-kawan datang rumah main. kadang-kadang balik sekolah, tengok tv. lepas tu pergi mengaji. balik mengaji tengok tv. itu je la kerjanya. okay... membebel sudah. muahaha...







my foot: adeh... monitor pulak jammed. apa dah jadi? apa dah jadi? asal nak raya banyak hal jadi. ngeee... sabar je la.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. hamboih..kemain seronok lagi ye

    ReplyDelete
  2. sekali sekala lepas mcm ni best kan...

    ReplyDelete
  3. seronoknya mereka dapat main kat luar

    ReplyDelete
  4. Si azfar pun sama naik jgk main dgn kakak dia.

    ReplyDelete
  5. hehe comelnye diorang memain :)

    ReplyDelete
  6. happy anak2 kalau boleh main kat luar macam ni..untung tinggal jauh dari kesibukan kota..tak risau sangat nak lepas diorang main kat luar kan..

    ReplyDelete
  7. sronok je tgk adik beradik nih main

    ReplyDelete
  8. Seronoknya adik beradik nie main kat luar esp. Azfar tu.

    ReplyDelete
  9. monitor pun pandai hidu duet raye. hehe.

    ReplyDelete
  10. Kak,

    Tengok si kecik tu... hihihi kelakarlah pakai diapers jek... comel bolat2 jek ;)

    Kat sini sejuk lain pulak cabarannya...perut asyiklah berkeroncong... astaghfirullah...

    ReplyDelete
  11. seronok btol diorang dpt main . hukhuk

    ReplyDelete
  12. azfar comel!
    syok la main kejar2..kalo budak sebaya azfar dpt kaki mmg explorerace la kan kak ..hehehe..

    ReplyDelete
  13. kita yg dh berumur ni pun rs lemas kalu tak dpt pijak tanah sehari...
    best kalau ada kawasan rumah luas..
    rindu plak kt umah kpg..

    ReplyDelete
  14. best kalau ada lama besar camni kan..sy ni duk apartmen alahai xde peluang la nk bagi anak-anak main camni..:)

    nampak happy jer diorg tu..:)

    ReplyDelete
  15. amboi 3bradik ni sakan la dok meneroka hihihi

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign