Fresh from the owner...

01 July 2012

Pecal oh pecal!!!

bulan lepas masa husben balik, aku ada tergerak hati nak buatkan dia pecal timun. sebab dia suka sangat dengan pecal timun tu. aku pun pernah buat entri pasal pecal tu. bila? entah. hahaha... siap godek jugak la nak tengok masih ingat ke tak aku dengan resepi tu. simple dan senang je. tapi kadang-kadang tu bila lama sangat tak buat, tak ingat jugak. ngeee...

tapi bila aku tanyakan husben apa yang dia nak makan bulan lepas punya cerita ni ye... dia kata tak nak makan apa-apa. masa tu masa dengan family terhad jugak sebab dia kena balik ke Terengganu. ada urusan keluarga. aku tak ikut la sebab nanti susah pulak dia nak balik ke Johor. daripada Terengganu tu dia terus balik ke Johor. naik bas sebab dia malas nak drive. dia kata dalam keadaan rushing jadik tak berapa ada selera nak makan sangat.

tapi balik kali ni dia mintak buatkan pecal. benda yang aku plan nak buat bulan lepas dia mintak untuk makan bulan ni. hehehe... buat jugak la. main campak-campak je tapi buat dengan kasih sayang. ikhlas daripada hati nurani. (*_*) walaupun tangan tak berapa sihat tapi demi husben terchenta, kugagahkan juga. 






my foot: tangan kiri ni dah sakit for almost two weeks. nak ke klinik la. nak x-ray. huhuu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. wahh pecal sedapp tu.. tp suami kt x suke pulak huhuhuhu....

    tgn terseliuh ker... moga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  2. tu la kan kak... kita walau tak sihat camne pun.. tetap jugak gagahkan diri msk utk hubby... lbh2 lg akak yg hubby duk jauh tu :-)

    ReplyDelete
  3. cuba check kalau masih sakit..

    pecal! terliur dah..~ :p

    ReplyDelete
  4. beb jgn lupa pi klinik, kang melarat susah lak!

    ReplyDelete
  5. saat g paling rajin memasak ialah...bila hubby balik dr lama ot...hehe masa tu ckp jelah nk makan apa...akan sedaya upaya kita masakkan.... :)

    bahu kiri g dh 2 minggu sakit...huhu lum pi klinik lg nih..

    ReplyDelete
  6. permintaan dari suami yg sekali sekala balik harus kena buat kan..

    ReplyDelete
  7. demi suami tercinta...sakit pun dipendam jua..

    ReplyDelete
  8. Sedap tu Pecal especillay makan dengan nasi tomato..heheee

    ReplyDelete
  9. sedapnya pecal kak.. sy pun suka.. betul la kak masakan simple pun klu dibuat dgn penuh kasih syg ettap jadik sedapkan.. :)

    ReplyDelete
  10. miskinnya sha..lngsung xtau apa tu pecal :(

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign