Fresh from the owner...

08 July 2012

Jangan sebarkan hadis ini.








my foot: aku ada terbaca blog yang postkan pasal ni tapi sebab tak berapa nak sahih tentang apa yang tertulis tu terpaksa la diamkan je dulu. sebenarnya aku ada dengar hadis ni tak sahih since last year. baru-baru ni terjumpa link ni kat FB. just sharing la. untuk peringatan kita bersama sebab banyak sangat dah hadis yang tak sahih sekarang ni.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. susah dah nak percaya pada hadis2 skrg nie .. kena teliti betul2 kan ;)

    ReplyDelete
  2. Bahaya sungguh kan main share2 tak tahu apa yg disharekan. Ada tgk org share2 difacebook.
    Tapi bila baca ayat tu pun sudah meragukan.

    ReplyDelete
  3. kdg2 main hentam je, copy & paste!!

    ReplyDelete
  4. mcm2 la..klu mcm ni kena tanya pada yang pakar la xboleh main nk percaya jer

    ReplyDelete
  5. masyaallah...baru tahu dear...thanks sharing...

    ReplyDelete
  6. Ha'ah! Hari tue ramai yang share hadis nie di Facebook. Rupanya tak sahih. Terima kasih share info nie! :)

    ReplyDelete
  7. thanks.. kadang2 share je tanpa selidik dahulu

    ReplyDelete
  8. sy pun tershare gak baru ni..bahaya juga kan bila jadi camni..

    ReplyDelete
  9. betul tu. byk benor hadis takde perawinye.

    ReplyDelete
  10. a'aa skrg ni dah byk hadis yg org share kan...

    ReplyDelete
  11. hadis yg dorang share kat fb..kadang2 tidak boleh percaya huhuhu

    ReplyDelete
  12. dpt few message nih kat sms gak tau

    ReplyDelete
  13. tershare gak,..nasib baik dah delete....ish saja jer depa ni..memperrmainkan hadis kan..

    ReplyDelete
  14. peringatan tu dah betul dah.. Tentang hadis tu je yg mmg tak boleh main2 kan.. kita ni dah la tak bape nak cukup ilmu, takut terpercaya.. :p

    ReplyDelete
  15. opssss mcm tu pulak....huhuhu kenapalah jadi camni...payah kita nk bezakan mana batul dgn tak betul

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign